尖沙咀出名多韓國餐廳 呢間係金巴利道嘅鐘路雞林辣炖雞湯元祖 我朋友食過兩次都覺得好好食!韓國原來開咗60年!有45間分店💕 香港總店喺銅鑼灣 最近喺尖沙咀開咗新分店🤍 除咗正宗韓式辣炖雞湯之外 呢度嘅特製嫩滑炸雞都非常推介!真心外脆內嫰 🪄 同埋估唔到喺香港都可以食到韓國正宗嘅糖餅 好香玉桂味好正🥰✨ 食完辣炖雞湯仲有芝士炒飯🧀大滿足!鍾意食韓國菜嘅大家一定會鍾意🫶🏻呢間餐廳主打韓式炖雞湯,喺沿着韓國街一直行就係啦!環境闊落舒適,適合同朋友聚會傾偈,一開始送上自家製芽菜辣蘿蔔♡ 辣炖雞湯 S HKD368 / L HKD478我哋三個女仔叫咗細嘅 份量已經非常多!真係有超多蒜蓉 多到好似雪糕球咁🤣 可以揀唔同嘅辣度 我哋揀咗中間辣度 唔算話好辣 😆 雞件大大隻 啖啖肉🐔 除咗嫩滑嘅雞件之外仲有年糕 薯仔等等 一定夠晒飽!好適合一大班人share~~ 而且佢嘅湯底真心好味🥰❤️♡ 炒飯HKD50 / 芝士炒飯HKD60食完辣炖雞湯仲可以加錢叫炒飯 芝士拉絲無敵🧀大滿足!炒飯唔會話太乾或者太濕 炒得啱啱好 仲有微微飯焦感覺😋👍🏻♡秘製炸鷄 Half HKD140 / Full HKD250炸

♡ 辣炖雞湯 S HKD368 / L HKD478

♡ 炒飯HKD50 / 芝士炒飯HKD60
芝士炒飯

炸雞即叫即做熱辣辣🔥口感鬆脆嫩滑 ! Yumyum 果然係餐廳秘製 完全冇令人失望~
秘製炸鷄

♡ 雜錦煎餅 HKD90 / 紫菜粉絲卷 HKD45
雜錦煎餅有齊海鮮、泡菜同薯仔煎餅❤️ 煎得好香脆!!紫菜粉絲卷同樣非常可口香脆 用嚟送酒一流😆
雜錦煎餅
紫菜粉絲卷

♡ 馬蘇里拉芝士波 HKD70
芝士波一咬開就係流心嘅芝士🧀🧀🧀 芝士fans必點!!
馬蘇里拉芝士波

♡ 韓式糖餅 HKD50
之前喺韓國釜山食過一次糖餅 一試難忘
估唔到而家喺香港都可以食到正宗嘅韓式糖餅 好香玉桂味 配埋雪糕一齊食冇得輸!好食❤️❤️❤️
韓式糖餅

♡ 有氣清河酒 HKD72
♡ 狐燒酒 HKD72
去韓國餐廳點都要叫返韓國清酒😎
有氣清河酒味道甜甜地好易入口非常適合女仔💙 狐燒酒係韓國好受歡迎 無糖 口感順滑 味道柔和甘甜 酒精味較淡~

芝士炒飯
秘製炸鷄