最近同朋友去咗呢間喺圓方嘅coffee hwajeon 韓風 Cafe🇰🇷😆 甜品非常高質!!飲品賣相超靚 而且主食都好好食😋 餐廳環境好大坐得舒服 我哋幸運地坐到榻榻米座位非常有feel! 餐廳仲有好多繡球花裝飾好靚💙🤍♡伯爵茶布甸牛角包窩夫 HKD145牛角包窩夫口感鬆脆 佢有個好好食嘅軟雪糕配埋一齊食冷熱交融非常滿足💕 另外好想讚吓佢個伯爵茶布甸真係好好食!!茶味香濃 而且口感好滑 又重蛋香味~~~🍮🫶🏻♡夏至白桃年糕刨冰 HKD125呢個刨冰都好有驚喜!首先真係有好多香甜嘅白桃 桃味清香 🍑 重點係面頭嘅年糕!!口感類似麻糬咁煙煙韌韌超級好食🤤 而且刨冰入邊都仲有白桃果肉同埋一粒粒嘅丸子🍡 口感非常豐富!♡盛放花開燕麥奶(熱)HKD52♡ LOTUS 焦糖奶昔(凍)HKD58兩款飲品賣相都好靚!燕麥奶上面真係有好多花做裝飾而且口感好香滑~ 最特別嘅係仲有埋以花入饌嘅傳統韓國花煎餅🌸 入面係紅豆餡~影相超靚😆♡半半炸雞 (甜辣)(芝士) HKD155炸雞整得好出色!心大心細嘅我哋唔知叫咩口味好 所以揀咗半半😆 甜辣甜甜地咁帶少少辣好好食!另外芝士味都好香濃~ 兩份炸雞都外脆內嫩🥰

♡伯爵茶布甸牛角包窩夫 HKD145
伯爵茶布甸牛角包窩夫

♡夏至白桃年糕刨冰 HKD125
夏至白桃年糕刨冰

♡盛放花開燕麥奶(熱)HKD52
♡ LOTUS 焦糖奶昔(凍)HKD58
LOTUS 焦糖奶昔

♡半半炸雞 (甜辣)(芝士) HKD155
炸雞整得好出色!心大心細嘅我哋唔知叫咩口味好 所以揀咗半半😆 甜辣甜甜地咁帶少少辣好好食!另外芝士味都好香濃~ 兩份炸雞都外脆內嫩🥰 仲有薯條添!

♡蕃茄辣蟹肉年糕 HKD92
用左長條狀嘅年糕好特別!口感煙煙靭靭~個醬汁偏辣好惹味~ 另外仲有好多蟹肉好正🦀❤️
蕃茄辣蟹肉年糕

伯爵茶布甸牛角包窩夫