銅鑼灣&灣仔都有好多野食選擇,但冇諗過係呢兩個地區之間既一個位置,有一間臥虎藏龍既餐廳😍門口設計同茶餐廳冇乜分別,但最吸睛嘅就係佢門口寫住$88龍蝦喇沙嘅餐牌,由$168👉🏻$88,最終吸引咗我入間餐廳到試試。最重要係❌加一‼️😍。龍蝦喇沙大爆發 ($88)⭐️⭐️⭐️叫完之後大約8分鐘左右就已經送尼個湯碗好大,而個龍蝦都好大隻😍喇沙味都好夠,好香👍🏻比外面既喇沙辣少少,唔好以為隻碗好大個麵就會好大,麵既份量都只係一人份量,對我來講可能份量都少咗啲啲🤏🏼做下午茶係唔錯既選擇但主角 - 龍蝦🦞 真係好大隻,雖然佢係白烚龍蝦,但肉質好彈牙,亦可以配合埋喇沙湯一齊食,鮮味即刻有所提升😍$88 真係值得試一試 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。芭堤雅炭燒豬頸肉 ($78)本身以為龍蝦喇沙係套餐,誤以為只係加$28就可以有豬頸肉食,原來佢要收正價味道正常發揮,但我略嫌豬頸肉燒得有少少太乾身。班蘭椰汁冰 ($28)⭐️⭐️都幾大杯,而且班蘭味好重👍🏻 而且班蘭涼粉有好多。泰國豆奶紫米冰 ($48) ⭐️呢個幾特色,第一次見泰國嘅豆奶,飲起嚟味道較淡,但紫米好多好多回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️消費指

最重要係❌加一‼️😍

。龍蝦喇沙大爆發 ($88)⭐️⭐️⭐️
叫完之後大約8分鐘左右就已經送尼
個湯碗好大,而個龍蝦都好大隻😍
$88 真係值得試一試 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

。芭堤雅炭燒豬頸肉 ($78)
味道正常發揮,但我略嫌豬頸肉燒得有少少太乾身

。班蘭椰汁冰 ($28)⭐️⭐️
都幾大杯,而且班蘭味好重👍🏻 而且班蘭涼粉有好多

。泰國豆奶紫米冰 ($48) ⭐️

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$162)
環境質素: ☘️☘️🍀

* 馬泰 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道408號地舖

同類餐廳 #cocofood_泰國 #cocofood_馬來西亞菜
同區餐廳 #cocofood_銅鑼灣
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-06-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$162 (Lunch)