2023-07-15
🥗🐙【 Pickabowl 】🥑🍅⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄一直係夏威夷Poke bowl的忠粉,不但好味道,而且食材健康有營養,顏色仲要七彩繽紛,賣相勁靚🌈☺️每次食都好開心💓Pickabowl喺荃灣、荔枝角、石門、火炭都有分店,係其中一間我經常幫襯嘅Poke Bowl專門店🫶🏻 每次都會揀「D.I.Y. 自選」,由Base、配菜到配料通通由自己話事,可以將愛吃的集合一齊💯😋特別要介紹「薑汁松阪豬」🐷 醬汁濃郁,調味香口,肉質軟腍,勁鍾意食😍 另外「黃薑椰菜花+半糙米飯」都係我摯愛,既可以食飯,又唔會有太大罪惡感💚💛大食嘅朋友仲可以追加牛油果、半份魚生/熟肉、泡菜、車厘茄、菠蘿等配料🍍🍅🥑自己健康,自己主宰🌱🫰🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄D.I.Y. 自選 ($90)▪️Pick 2 Protein : 薑汁松阪豬、蒜辣八爪魚▪️Pick 1 Veggie : 泡菜配菜(泡菜、青瓜、蒟蒻配韓式辣醬)▪️Pick 1 Base : 黃薑椰菜花+半糙米飯▪️追加:牛油果(+12)、加州三文魚(+$18)D.I.Y. 自選 ($90)▪️Pick 2 Protein : 香草芥
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
自己健康,自己主宰🌱🫰🏻
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
D.I.Y. 自選 ($90)
▪️Pick 1 Base : 黃薑椰菜花+半糙米飯
▪️追加:牛油果(+12)、加州三文魚(+$18)
D.I.Y. 自選 ($90)
▪️Pick 2 Protein : 香草芥末熟蝦薑汁松阪豬、加洲三文魚
▪️Pick 1 Veggie : 蛋黃配菜(菠蘿、青瓜、蟹籽配韓蛋黃醬)
▪️Pick 1 Base : 沾烏冬
▪️追加:牛油果(+12)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
📍地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場2期地下G23號舖
⋄
#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami石門 #夏威夷魚生飯 #pokebowl #pickabowl @pickabowlhk