Poking

為咗拯救我哋嘅罪惡嘅肚腩,我哋決定嚟銅鑼灣新開嘅Poking食返個輕盈啲嘅poke bowl!🥗 呢度唔單止有好多健康又低卡嘅選擇,份量仲好大添!🤩 最正係仲有酒精飲品,可以同朋友chill吓!🥂✨1) Thai Good Day + 京都焙茶高蛋白飲喵仔揀咗個「Thai Good Day」,用糙米飯同沙律菜做底,低卡又飽肚!🍚🥗 上面有香煎雞扒、鮮蝦、新鮮菠蘿🍍、中華沙律、甘筍絲、花生碎等等,配埋泰式沙律醬,酸酸辣辣咁,好開胃!😋 雞扒內嫩,啖啖肉;蝦肉爽口彈牙,好新鮮!🍤 成個bowl嘅配搭好均衡,食完都唔會覺得好heavy!😌 未計飯,390kcal,唔會有罪疚感。京都焙茶高蛋白飲都好好飲,焙茶味好香濃!🍵✨2) Spicy Ahi Tuna + 芒果希臘乳酪特飲無辣不歡嘅喵女就揀咗個「Spicy Ahi Tuna」,用壽司飯同沙律菜做底。🍣🥗 上面有吞拿魚、枝豆、紫洋蔥、新鮮芒果、芝麻、指天椒碎等等,再淋上原辣醬油,味道清新又帶少少辣,好刺激!🌶️ 吞拿魚新鮮,芒果嘅甜味中和咗辣味,真係好夾!🥭 我地仲額外加咗蟹籽,口感更加豐富! 配埋芒果希臘乳酪特飲,清新又解膩!🍹今日要揸車,

✨1) Thai Good Day + 京都焙茶高蛋白飲

✨2) Spicy Ahi Tuna + 芒果希臘乳酪特飲
今日要揸車,酒精啊,唯有下次見!

😻吸喵指數:9.5/10
🤍份量大,抵食又飽肚
🤍食材新鮮多元化
🤍自由配搭,啱晒有選擇困難症~
🤍環境舒適,以橙白色為主調,仲有啲打卡位📸
🤍高蛋白高營養,啱晒健身減脂嘅朋友
🤍有酒精飲品提供,可以同朋友happy hour!🥂
2024-11-01
$100 (Dinner)