2015-07-02
星期五放工放學後,好多人都由一條蟲,變返做一條龍!要好好善待自己與愛人,relax一下嘅話,搵間有live band嘅餐廳邊食邊享受音樂都不錯。識去,梗係星期五晚去啦!▼ “五”夜音樂 耳朵遊世界▼ 「牧羊少年咖啡.茶.酒館」紅咗好耐,但最近留意到有五夜音樂活動先的起心肝試。餐廳以「旅行」做主題,環境暗暗的,又不同吊燈,幾有情調。今次表演嘅係外國人組合,有keyboard、摔碟、結他,是豐富的音樂體驗!一般每週五都有不同音樂人輪流上場,不妨留意facebook公佈,等到啱嘅先去馬!▼ 餐前注意 ▼1. 不設BOOK枱。有五夜音樂function的實多人等!預等40分鐘或以上,宜早啲拎飛再周圍行吓。2. 門口有少量櫈仔(約6、7張)俾食客坐住等位。3. 唔好俾侍應哥哥大到!拎飛時佢話好full起碼要等2粒鐘,其實好多拎飛嘅會放棄,最後40分鐘就入得!好在我地早咗返去!!!過5個no.要重新再等,到時喊都無謂@@4. 每張枱只限坐2小時。要計好等位同音樂會開始嘅時間。▼ 松子仁香草羅勒醬墨魚仔意粉 ($76) ▼推介,好味,未食過呢隻味嘅意粉,亦相信唔咁易自己在家整同整得好味。好少意粉食
2. 門口有少量櫈仔(約6、7張)俾食客坐住等位。
4. 每張枱只限坐2小時。要計好等位同音樂會開始嘅時間。
推介,好味,未食過呢隻味嘅意粉,亦相信唔咁易自己在家整同整得好味。好少意粉食入口會有嘩一聲嘅感覺,而呢碟係其一碟!
牛尾份量很多!多肉!亦超.級.腍,一啲都唔un,有誠意woo!紅酒味濃,汁又夠多!撈飯一級捧!
味道OK,食到真嘅奇異果同荔枝,很fresh的味道,起碼唔係不知名的液體溝出嚟!
▼ 熱啤梨綠茶 ($28) ▼
甜甜的梨同綠茶原來好夾!仲要任你refill的,好抵叫喔!!早知兩杯都叫熱茶啦!
▼ 服務 ▼
坐低後會有人自動遞上兩杯水,加分 (個人認為呢一點對一間餐廳嚟講好重要)。其實間餐廳唔算大,待應數目都足夠,有乜需要都好快應到。
整體嚟講感覺不錯,很適合情侶,是一間可回頭的食店!