原價$ 788嘅3-course set menu,而家$ 438就食到啦!三道菜以外仲包一杯白酒,啱曬Happy Friday 輕鬆一下。海鮮龍蝦濃湯 Seafood and Lobster Bisque濃濃龍蝦湯味,除左配上蜆、青口、魷魚呢三種海鮮以外,仲有絲絲蟹肉。魷魚軟硬度剛好唔會太韌青口味道最濃郁。唯質感上有d似羹湯,個人不太喜歡。🍝西班牙紅蝦香辣茄醬扁意粉 Carabineros Linguini Arrabiata西班牙紅蝦真係勁大隻,好似手掌咁大隻,原隻上碟觀感上夠曬震撼,不過要用刀叉拆蝦殻就要考下你功夫啦🤪。意粉軟硬適中有咬口,茄醬除左香辣之外仲有強勁黑椒味,令人一口接一口👍🏻。48小時慢煮牛肋肉 48-hour slow-cooked short ribs平時食牛肋肉一定會有層膜,點淋都好都一定要用少少牙力先咬到,但呢個牛肉係超❗️級❗️軟❗️完全想像唔到呢個係牛肋肉😱😱😱😱!牛肉纖維勁細緻,真係好似初生BB咁!食到最後一啖我都繼續讚緊呢個好好味!雖然佢油脂唔多,唔係入口即化,但佢有厚度得黎多汁軟滑,真係食多一碟都仲得呀👍🏻!牛肉伴以忌廉汁洋薏米,呢個會比較飽肚,如果比我

平時食牛肋肉一定會有層膜,點淋都好都一定要用少少牙力先咬到,但呢個牛肉係超❗️級❗️軟❗️完全想像唔到呢個係牛肋肉😱😱😱😱!牛肉纖維勁細緻,真係好似初生BB咁!食到最後一啖我都繼續讚緊呢個好好味!雖然佢油脂唔多,唔係入口即化,但佢有厚度得黎多汁軟滑,真係食多一碟都仲得呀👍🏻!牛肉伴以忌廉汁洋薏米,呢個會比較飽肚,如果比我重新組合我會想牛肉配搭清爽沙律,令牛肉更加突出。

鵝肝Foie Gras
鵝肝Foie Gras $188
Set dinner 以外仲額外叫左鵝肝黎試,因為鵝肝配溫泉蛋呢個組合夠曬新奇😛。鵝肝表面煎得焦脆,原本仲擔心咁多粒會太油太滯,但溫泉蛋包覆住鵝肝又中和左佢嘅油膩。

環境同服務一流💯!環境幽靜有情調,侍應態度友善;上菜速度跟據客人速度調較,唔怕食得太快等得耐或者太慢令下一道菜凍左👍🏻;每道菜嘅器皿都係溫熱,減慢食物冷卻速度之餘亦為客人觸感著想,呢份貼心係冬日下更為有感受❤️。
$585 (Dinner)
  • 48小時慢煮牛肋肉