【Ocioオシオ|🧂💫鹽之味道】「地鹽世光」有接觸過聖經嘅人都唔會陌生,我哋要發揮自己成為地上嘅鹽世界嘅光去影響和照耀他人。今次嚟到鑽石山Ocioオシオ,以日文「鹽」嘅拼音オシオ為店名。店內有簡約文青小插畫牆,洋溢清新小可愛氣氛,不禁令我想起呢段經典。-【🧂Ocio至尊焗龍蝦全日早餐】材料陣容頂盛,配搭豐富,絕對有「嘩!」一聲嘅感覺。🦞龍蝦半隻|用芝士烤焗,肉質鮮甜!🥗沙律菜配上黑醋|醋分量剛好,菜亦好新鮮🍟薯條|炸得好金黃香脆🫘茄汁豆|放獨立鐵兜,易食🌽粟米粒粒|炒得好香,上枱時仲暖🥓🍈|其實是Ham與密瓜,落重本好味🌭腸仔|唔太咸,口感好咬口🧇窩夫|脆口,配上蜜糖,蜜糖好香🍅蕃茄|新鮮🥚炒蛋|炒得超滑全日早餐唔易整,樣樣都高分,值得再食。-【🧂迷你流心蛋燒南瓜煱伴脆皮單骨雞翼】🎃原隻小南瓜內有流心蛋加芝士🧀🍳,南瓜甜甜,燒得好好👍🏻我哋連南瓜皮都食晒,感覺健康。🍗單骨雞翼共4隻,炸醬好食,雞翼仲keep到鮮甜肉汁,真正外脆內軟。⭐️呢味其實是加$108換購,喜出望外嘅份量同味道,不容錯過-【跟餐嘅餐湯和熱飲洋甘菊】🧂Ocio📍鑽石山荷里活廣場2樓283-284號
【Ocioオシオ|🧂💫鹽之味道】

-【🧂Ocio至尊焗龍蝦全日早餐】
材料陣容頂盛,配搭豐富,絕對有「嘩!」一聲嘅感覺。
🦞龍蝦半隻|用芝士烤焗,肉質鮮甜!
🥗沙律菜配上黑醋|醋分量剛好,菜亦好新鮮
🍟薯條|
炸得好金黃香脆
🫘茄汁豆|放獨立鐵兜,易食
🌽粟米粒粒|炒得好香,上枱時仲暖
🥓🍈|
其實是Ham與密瓜,落重本好味
🌭腸仔|唔太咸,口感好咬口
🧇窩夫|
脆口,配上蜜糖,蜜糖好香
🍅蕃茄|新鮮
🥚炒蛋|炒得超滑
全日早餐唔易整,樣樣都高分,值得再食。

-【🧂迷你流心蛋燒南瓜煱伴脆皮單骨雞翼】

-【跟餐嘅餐湯和熱飲洋甘菊】

🧂Ocio
📍鑽石山荷里活廣場2樓283-284號
2023-07-06
$250 (Dinner)