之前lunchtime經過見到呢間門面好特別,好似圖書館嘅餐廳吸引了,就約埋同事lunchtime去!🍭個人鍾意泰國fusion多過泰國菜,感覺好似中和左泰國刺激味蕾果種感覺🍭餐廳每一個位置佈置都好特別,帶點復古風。落地玻璃設計,夠陽光同開揚!Lunch set $1xx 左右有daily soup/ salad,價錢都幾ok.🥣Daily soup - 蘑菇黑松露湯- 都幾濃香黑松露味,入面打左粒粒蘑菇更有口感🦀️ 黄咖哩軟殼蟹麵包$118- 麵包厚厚的,切開後黃咖哩流出來,好吸引!咖哩甜甜地,味道唔錯。- 軟殼蟹炸到夠脆口,入面都幾多肉,連腳都有肉😋旁邊配上沙律菜,可以去膩🦐烤大蝦海鮮椰香喇沙飯$128- 個喇沙汁有驚喜,微辣中帶椰香,仲撈上豆卜、青口、八爪魚腳🐙,幾豐富。特別鍾意個青口好鮮甜- 個飯本身texture都煙韌,口感幾好🍹飲品:- coconut dirty 微香椰子味,好清新最like 係一大支水放檯面,天氣熱飲品未來都可以飲多d水!

🥣Daily soup - 蘑菇黑松露湯

- 都幾濃香黑松露味,入面打左粒粒蘑菇更有口感

🦀️ 黄咖哩軟殼蟹麵包$118

🦐烤大蝦海鮮椰香喇沙飯$128
烤大蝦海鮮椰香喇沙飯

- 個飯本身texture都煙韌,口感幾好

🍹飲品:
- coconut dirty 微香椰子味,好清新

烤大蝦海鮮椰香喇沙飯