Wetland落成左咁耐, 今日都係第一次踏足呢台地方! 呢個屋苑感覺真係幾舒服😌地方好寛闊, 無壓迫感🏠揸車嘅朋友呢度仲有個停車場都算幾多位🚗屋苑外圍有好多餐廳, 今日就去左呢間【Viesta Express】一試!..『柚子大蝦沙律』HK$38大蝦🦐好大隻好爽, 柚子幾清甜, 再配個沙律汁,食完好清爽 ..『二人晚市套餐』HK$188..{咖喱牛腩🐮飯} 咖喱幾惹味, 番薯好甜, 牛腩煮得好入味..{香茅雞扒🐔飯}蔥油好香, 配搭越南嘢必有嘅腌菜, 一啖蔥油雞扒一啖腌菜, 味道啱啱好..{越南炸蝦餅}炸得好香口, 再配個泰式甜辣醬, 好match..{百香果茉綠}百香果果味同綠茶配合得啱啱好, 唔會太甜, 亦都唔會太淡.{椰汁紅豆冰}椰汁味撞落紅豆到, 估唔到咁襯..{香芒雪露}甜品方面我就試左香芒🥭雪露, 佢係芒果西米露+雪糕🥄芒果香甜, 西米煮得好透, 雪糕可以自選口味, 我揀左椰子味, 同芒果西米露味道好襯..總括黎講呢間餐廳嘅性價比極高! 可以再試!°°°

『柚子大蝦沙律』HK$38
大蝦🦐好大隻好爽, 柚子幾清甜, 再配個沙律汁,食完好清爽
『柚子大蝦沙律』

『二人晚市套餐』HK$188

{咖喱牛腩🐮飯}
咖喱幾惹味, 番薯好甜, 牛腩煮得好入味

{越南炸蝦餅}
炸得好香口, 再配個泰式甜辣醬, 好match

{百香果茉綠}
百香果果味同綠茶配合得啱啱好, 唔會太甜, 亦都唔會太淡
{椰汁紅豆冰}
椰汁味撞落紅豆到, 估唔到咁襯
{百香果茉綠} {椰汁紅豆冰}

{香芒雪露}

總括黎講呢間餐廳嘅性價比極高! 可以再試!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Viesta Express
📍 天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下19號舖
『柚子大蝦沙律』
{百香果茉綠} {椰汁紅豆冰}