2016-05-01
☕️Do you want a cup of cake?!是日早餐系列一人一杯嘆住食好似好優閒🙈😂其實琴晚拎返屋企個陣因為買完又食完飯先返,啲乾冰冷凍左個紙袋⋯⋯⋯到屋企樓下無啦啦穿左飛左佢地出黎😰😰😰還好有個紙盒不過當時又無其他袋⋯只好聰明地搵件外套包住個盒上樓😂諗返都好笑⋯⋯⋯如果比乾冰都係有個保溫袋會好啲。 影得好靚呢☺️☺️☺️個雲石板自己買既,但個迷你蛋糕就送埋個白色瓷杯,都幾大個幾實用!一買兩杯有少少原因因為有埋個靚杯~xD迷你半熟蛋糕((HKD $48 @1)) 迷你可以揀既味道比大隻原size版少,所以無我想試既伯爵茶就一於朱古力原味各一,一杯一個岩晒獨食😂🙌🏻加上半熟蛋糕本身要放冰櫃,食用前先拎出黎解凍,如果買一大個但自己食唔晒,又放又拎都易有細菌,所以出迷你裝其實我個人覺得好好 好貼心☺️ 至於味道如何?第一次食半熟蛋糕,原來感覺好濕軟好綿,切入去就即刻出無限流心,有少少覺得似半熟蛋感覺,可能因為峰蜜漿都好黏,mix黎食感覺幾特別😂😂😂(大鄉里) 除蛋糕之外,見到燈泡飲品價錢都幾平,起碼比上次去市集見過的平⋯⋯又試一下玄米奶茶 ((HKD $28))奶味偏重,茶味相對
是日早餐系列
迷你半熟蛋糕
((HKD $48 @1))
又試一下
玄米奶茶 ((HKD $28))
奶味偏重,茶味相對少啲,但都唔會太淡而無味,加上玄米有少少咬口,飲飲下就飲完了😁
餐牌:
(特登影低個食用方法,不過當場店員都會有提示一次點去處理同食用既~)