2022-09-08
打邊爐都係港人飯局首選之一,成班朋友圍埋一枱吹下水Happy Friday都唔錯🎉👍🏻近年黎就多左好多日式/台式火鍋比大家選擇~今日就帶大家一齊睇睇位於尖沙咀K11 Art Mall裡面嘅「牛八涮涮鍋專門店」,佢地嘅90分鐘放題性價比都不錯!☺️ 牛八提供5款涮涮鍋比大家,大家只要係入座後同店員confirm落單就ok: 1. 牛八牛 - $1682. 特選牛 - $1883. 嚴選牛 - $2384. 極上黑毛和牛 - $2785. 霜降日本黑毛和牛 - $358 而湯底選擇就有以下幾款:1. 胡椒和牛清湯2. 麻辣湯3. 骨膠原雞湯4. 番茄小魚湯5. 昆布清湯6. 壽喜燒(附日本鮮雞蛋一隻) 由於我就第一次去,所以就揀左最平個款牛八牛就算啦,因為都想平平地試試先決定之後會唔會返兜🤓落完order之後,店員就會先送上豬﹑牛﹑雞各一碟。因為係放題啦,所以大家食完想再叫嘅話只要掃QR code係手機落單就得架啦👍🏻而其他嘅菜類﹑丸類同埋烏冬/飯等等都可以係出
1. 牛八牛 - $168
2. 麻辣湯
3. 骨膠原雞湯
4. 番茄小魚湯
5. 昆布清湯
6. 壽喜燒(附日本鮮雞蛋一隻)
由於我就第一次去,所以就揀左最平個款牛八牛就算啦,因為都想平平地試試先決定之後會唔會返兜🤓落完order之後,店員就會先送上豬﹑牛﹑雞各一碟。因為係放題啦,所以大家食完想再叫嘅話只要掃QR code係手機落單就得架啦👍🏻而其他嘅菜類﹑丸類同埋烏冬/飯等等都可以係出面自助水吧任拎。雖然叫嘅係最平嘅個set肉,但係都唔差喎! 😋肉類都算嫩滑惹味,而湯底因為我揀左壽喜燒,所以可以將牛肉點一點落生雞蛋再食,幾正! 出面都有幾款汽水比你地任飲,而且食完可以整返杯Yogurt食下~☺️
整體黎講我覺得肉類不錯,而且自助吧嘅蔬菜類都幾多選擇。唯一建議係丸類同甜品若可以再多少少就更好啦! 因為岩岩食個次發現丸類都係得3-4款可以揀,而甜品方面就只有yogurt🙁不過呢個價錢嘅放題黎講已經算係咁啦!
另外值得一提係店員好有禮貌,亦都好貼心,令到成個用餐體驗再提升!☺️