2018-11-30 37 views
天氣忽然轉凍,想同朋友食個暖笠笠邊爐,揀左近油麻地地鐵站哩間一鍋瘋,夠方便大家食飽飽回家去☺️☺️☺️入到去先知原來係一人一鍋,我地都未試過,又幾特別喎!😆😆我揀左菠菜湯底,不過原來做沙底冇乜味!😆個前菜沙律幾好食喎,開胃!☺️朋友揀左粟米湯底,好好味呀!又香又甜😍😍個海鮮拼盤好高質,一見到忍唔住都嘩咗一聲,最值得一讚係隻蟹,隻蟹啲肉好實淨好鮮甜!啲蝦嚟到都仲郁緊,新鮮爽甜!貴妃蚌鮑魚蜆花甲斑片象拔蚌都好正,總之食海鮮真係抵!🤤🤤🤤😍😍😍啲配料全部$8一碟,我哋有啲以為會好少就叫咗兩份,點知其實叫一份已經好足夠,今次真係眼闊肚窄!值得一題係菠蘿雞滑同埋玫瑰蝦滑,好好味!🥰🥰🥰蟹棒同鮮淮山都好好食😍😍😍碟羊肉嚟到我哋以貌取人以為佢唔會點好食,點知淥完個樣真係超好食,有羊味但唔騷,肉質唔會好硬!推介好羊人士😍😍😍❤️

菠菜底加前菜沙律

粟米底加沙律

朋友揀左粟米湯底,好好味呀!又香又甜😍😍

海鮮海鮮

菜籃
蟹蟹蟹
變粥後
2018-11-21
$391 (Dinner)
菠菜底加前菜沙律
粟米底加沙律