2018-09-16 66 views
有日經過旺角見到有間好光既食肆開左 個裝修感覺上好fresh 有d文青feel 啱晒我啦🤓 所以個晚就即刻捉左個friend去試下啦〰️沙爹牛肉鍋〰️$108呢嗰牛肉鍋一拎到過嚟都已經聞到好香噴噴沙嗲味啦 勁多嘢食啦 有牛肉片/牛肉丸/菜/豆腐/粟米/炸魚皮/鵪鶉蛋等等 而且呢個餐係包埋個公仔麵架 坦白講呀 淨係食個鍋入面既野已經好飽啦 〰️巴蜀烤魚鍋〰️$112大大舊既魚係勁吸睛 魚肉雖然唔係十分嫩口 但係佢吸左個湯底既辣味令個魚惹味左 就算食晒呢個咁大舊既魚都唔會好膩 為左配呢個魚 我特登加$12改左個魯肉飯添呀 其實個飯係好味架 唔會太咸 肉粒又夠多 可惜個鍋真係太多野食 所以只係食左半碗ja〰️芝芝桃桃(下)及芝芝莓莓(上)〰️各$39厚厚既芝士係面好正呀 我個人就鐘意飲晒d芝士先食再繼續飲 我飲既係莓莓 食緊d咁濃味既鍋再飲返呢杯野真係好清新 值得一提呢杯野飲係好似台式飲品店咁係一杯杯㗎 飲唔晒仲可以拎走慢慢嘆
啱晒我啦🤓 所以個晚就即刻捉左個friend去試下啦

〰️沙爹牛肉鍋〰️$108