2020-10-21
突然間心血來潮好想食火鍋呀~ 諗起湯·米嘅臭臭鍋,就即刻上網Book定位先去到餐廳真係好full好多人,好彩等左幾分鐘有位啦!!一人一鍋可以揀自己鍾意嘅口味我地兩個人揀左兩個唔同嘅鍋去試下,再每人叫左杯野飲係等食嘅時候就緊係去攞定啲醬汁先啦,我地就跟著左佢個完美比例去整嘅1+2+31️⃣ 沙茶牛肉鍋(跟飯)由於唔食得辣嘅關係,就揀左不辣啦。佢啲材料有好多好多,有薯粉,牛肉,牛丸,娃娃菜,椰菜,金針菇,鮮冬菇,豆腐,粟米,炸薯仔,枝竹同埋鳴門卷。湯底係好香濃,啲餸好入味, 配飯一流呀2️⃣ 招牌臭臭鍋 (跟粉絲)一樣都係揀左唔辣嘅,呢個鍋嘅材料比牛肉鍋更加多,有薯粉,臭豆腐,牛肉片,鴨血,滷大腸,貢丸,娃娃菜,椰菜,金針菇,鮮冬菇,豆腐,粟米,炸薯仔,枝竹同埋鳴門卷。一黎到就已經聞到臭豆腐嘅味道,又唔係好臭個種,但係啲豆腐真係好好味。加上粉絲好吸湯,好似吸晒啲精華落啲粉絲度咁3️⃣ 芋香珍珠奶茶佢雖然睇落無紫色好似普通嘅珍珠奶茶,但味道都有香芋味,但唔算濃郁。4️⃣ 芝士紅玉佢嘅芝士奶蓋好厚,有好濃郁嘅芝士味,啱晒我呢個芝士控不過啲茶就甜左少少,下次再叫嘅可以叫少甜試下。最後埋單二百幾蚊埋單,尚算抵食
去到餐廳真係好full好多人,好彩等左幾分鐘有位啦!!
1️⃣ 沙茶牛肉鍋(跟飯)
2️⃣ 招牌臭臭鍋 (跟粉絲)
3️⃣ 芋香珍珠奶茶
4️⃣ 芝士紅玉
最後埋單二百幾蚊埋單,尚算抵食