(Non-member)
2010-05-12 19 views
三個人叫左以下呢D野:午市四位套餐- 極級肥牛- 烏冬併公仔麵- 有機蔬菜盤- 豬頸肉併花技片- 鮮帶子併青口- 雞件併駝鳥肉- 爽口象拔蚌- 飲品四杯- 細湯底四個特價肥牛特價黑豚肉-----------------------------  其實原本無諗過要加$9.9碟肥牛/豚肉,因為無諗過三個人食四人套餐會唔夠食,頂多係貴。點知四人套餐碟頭好細,塊塊肉一開二都算喇,竟然仲只得四五塊。所謂雙併,份量好明顯唔係正常o既一碟大小,反觀隔離枱樣樣野單叫,碟頭合理之餘仲有折扣(套餐o係優惠時段係無折扣架)。即使三個人枱有四個鍋真係好豪好揚,但係個湯最後都唔會飲,四個湯底唔會令我覺得整$208。後黎真係唔夠飽,所以叫左兩碟特價野食,勉強算係夠。  我唔甘心,所以最後我地拎左點餐紙返去計數,最後竟然發現單叫+午市特價湯鍋出黎個數同套餐差唔多(調整過份量之後),而且因為單叫碟頭比較大,所以會叫少D野,個價肯定比套餐平。我諗唔多叫精選火鍋料o既食客叫套餐只係浪費金錢,畢竟黃色區有優惠時段特價,平好多。  奶白湯鍋(湯底+指定火鍋料+麵/粉絲/烏冬)+特價牛+特價豬+金菇 連下午茶折扣都係$50左右
三個人叫左以下呢D野:

- 細湯底四個

特價肥牛
特價黑豚肉
-----------------------------

奶白湯鍋(湯底+指定火鍋料+麵/粉絲/烏冬)+特價牛+特價豬+金菇 連下午茶折扣都係$50左右,如果嫌湯底無味,仲可以去醬料吧拎蒜頭同蔥花去加味... 更加唔好講佢自己都有下午茶Standard 套餐,又係$50左右... 唉,叫乜鬼四人餐丫。我強烈建議大家拎張點餐紙返去計囉!(順帶一提,午市同晚市張紙係價錢唔同o既,優惠折扣都唔同,個人認為晚市九點後單叫幾抵。)

基本上呢間野食物除左有20%比較差之外,其他80%都算中上,醬料吧好齊好多選擇(意料之外)。服務生唔會好勤收碟,但亦都未算漠視客人需求ge,但係我可以想像,如果今日個場唔係得三分一滿而係半滿,服務質素係已經差好多。我成日夜晚行APM,呢度經常有人食完晚市正價俾錢o個陣嗌單,可見呢度人手有問題,好混亂,唔想嗌單就唔好滿場入去食野喇。

嗯... 幾好彩o既係,我地走個陣HIPOT人手充足,服務生拎單俾我地,所以無直接面對收銀員。不過我勸大家要睇單。雖然佢無收多我地,但係我地計左半個鐘都唔知道點解埋單個價係$222...
2010-05-12
  • 一鍋豐