2018-12-17 550 views
今日原本放半日假,諗住去荔枝角搵阿妹食午餐。去到佢比個驚喜我,話忙到已經買定麵包做午餐。唯有一人午餐。閒逛見到前面有間小藍屋,望個餐牌,咦?午市套餐係2pm後平$10,下午又放假,咁就等夠2pm啦!地方企理乾淨,可能已經過2pm,所以剛有空位,既然午市套餐先有得平$10蚊 ,揀個西冷扒餐($52)先跟薯菜,跟餐有餐湯及飲品。叫蘑菇湯,飲品叫鮮榨果汁(跟餐加$10)火龍果汁。個餐都幾快送到。牛扒生熟當然係餐廳預設,冇得order幾成熟,上到枱已經全熟,但唔韌,都好易切,最緊要夠熱,伴碟薯角夠熱又脆。火龍果汁夠凍,最怕飲暖果汁,啱啱好,唔算太甜,補充一下纖維。如果以正價食都抵食嘅,起碼比快餐店多一碗湯,飲品種類又多少少。再搵阿妹食午餐又多間選擇。

地方企理乾淨,可能已經過2pm,所以剛有空位,

鮮榨果汁