2025-02-25 0 views
樂富真係有好多嘢食,想食個越南河都有得揀越式綜合牛肉湯粉,湯底鮮甜 ,有生牛,肉牛腱,同埋牛肉丸,配料豐富,配上Q彈的河粉,仲可以額外唧啲檸檬汁同埋加啲辣椒落去令味道更加豐富。而我朋友就叫咗一個海南雞飯,油飯好正,我同朋友發現咗一個意外嘅食法,就係將佢嘅撈檬汁到埋落去嘅話,會令到個飯更加好食。而佢嘅一人套餐仲會跟一款小食,我分別叫咗一個香茅雞翼同埋酸辣無骨鳳爪,雞翼醃製得入味多汁,香茅的香氣滲透其中,每一口都讓人驚艷。而鳳爪肉質彈牙,酸辣的調味讓人胃口大開,難以忘懷。為了養身,飲品選擇左熱桂圓紅棗茶,清香甜美,唔會甜,可以消食解膩。
樂富真係有好多嘢食,想食個越南河都有得揀

TakeAway