2024-03-27 22 views
今次我地黎到V Walk呢間川菜店食飯,佢地既粉紅色裝修好靚,雖然係食川菜既中菜店,但感覺更似打卡既cafe,仲有bar枱坐,我地本身驚人多等位就買左外賣番屋企一齊食😛呢間餐廳佢地主要係做一人晚餐,佢地既一人既餐都好豐富,首先揀一份主菜,再有一份是日小食,同一份是日涼菜,配埋白飯,總共3樣餸,餐廳都好好,我地叫左3個餐,佢可以比我地轉其他小食涼菜唔洗限住全部一樣👏🏻是日涼菜麻辣藕丁:小小辣,幾香口,又脆脆地咁,做前菜幾好🌶️香麻土豆絲:川菜其中一樣必點既餸,辣辣地唔算好油,通常我地食熱既炒土豆絲,變成涼菜都唔會好奇怪🥔涼拌萵荀絲:感覺口感同土豆絲差唔多,而呢個係唔辣既版本,變成蒜蓉調味🧄是日小食黃金脆炸小酥肉:呢個攞到番屋企要趁熱食,唔係個皮淋左就影響質感,有辣粉既炸豬肉粒,岩曬鐘意食炸野既朋友🐷香炸脆奶:呢味餸都係川菜館多數有既一味,整得外見內軟既炸鮮奶,我叫夠2份先夠分😆主菜天花頂酸菜魚($138)呢度一人份量黎計算係好多,辣度揀左少辣,我覺得辣度適中,湯用湯撈飯勁快食曬,酸菜同魚都好食🐟噴火水煮牛肉($128)水煮牛肉係配埋寬粉係裡面,牛肉整得嫩滑,少辣都係辣度適中,同埋份量一樣係

是日涼菜
麻辣藕丁:小小辣,幾香口,又脆脆地咁,做前菜幾好🌶️

是日小食

主菜
天花頂酸菜魚($138)

噴火水煮牛肉($128)
水煮牛肉係配埋寬粉係裡面,牛肉整得嫩滑,少辣都係辣度適中,同埋份量一樣係偏多🐮

秘醬口水雞($118)
口水雞我地都係揀少辣,雞件多同滑,點小小辣油撈飯真係掂🐥

呢間川菜下次有機會都想堂食,我地本身見大枱唔多驚等位所以外賣,所有食物餐都話係一人份量,我地3個人share食都食到勁飽,晚餐黎計百幾蚊有咁多野真係抵食,堂食環境仲要咁靚,下次排隊堂食都好🤩
2024-03-20
TakeAway