2024-09-29 556 views
南昌站口麻天辣🍲今日嚟到屯馬線南昌站嘅口麻天辣,呢間餐廳係知名品牌姚姚酸菜魚旗下嘅香港店,真係唔可以錯過。佢哋最近推出咗一人酸菜魚,一個人都可以享受嘅麻辣燙同酸菜魚,超方便!😋🥢 酸菜魚套餐我今次試咗佢嘅酸菜魚套餐,配白飯同埋涼半蓮藕。酸菜魚鮮嫩入味,湯底麻辣適中,令人一口接一口,根本停唔到!白飯吸收咗湯汁,食落去更加香口,真係好滿足!而涼半蓮藕清脆爽口,為整個套餐增添咗一份清新感,真係一流!✨🌶️ 麻辣燙仲有,我叫咗一個有六個餸嘅麻辣燙,價錢只係88蚊!裡面有青口、大蝦、豬腩肉同埋三款新鮮蔬菜,真係超值!每一樣食材都好新鮮,特別係大蝦,肉質彈牙,青口更係鮮甜可口,真係食到停唔到!💖🍋 飲品飲品方面,我叫咗一杯話梅手打檸檬茶同埋一杯手打檸檬茶,清新又解渴,完美配搭!話梅嘅酸甜味同檸檬茶嘅清香,真係一試成主顧,飲完之後心情都好咗!🍹🍧 甜品甜品方面,我試咗冰粉、紅糖糍粑同埋炸鮮奶,個個都好好味!冰粉清涼滑口,特別適合呢個天氣;紅糖糍粑外脆內軟,甜而不膩,真係好正!而炸鮮奶就更加不得了,外面金黃酥脆,裡面滑溜溜,食完真係令人回味無窮!🍮總括來講,口麻天辣嘅食物真係好食,價錢又優惠,午餐只需幾
南昌站口麻天辣🍲

🥢 酸菜魚套餐

🌶️ 麻辣燙

🍋 飲品

🍧 甜品

總括來講,口麻天辣嘅食物真係好食,價錢又優惠,午餐只需幾十蚊就可以享受到咁豐富嘅套餐,真係好抵食!無論係一個人定係同朋友一齊,都可以喺呢度享受到美味嘅麻辣燙同酸菜魚,真係好推介!下次一定會再嚟!👍
  • 手打檸檬茶
2K
2024-06-11 1371 views
藤椒風味麻辣燙🌶-上次去深水埗V Walk 大概係一年前 再去呢個場 無論係商舖定係食肆 可觀性高好多 今次入咗間少女心粉紅色系舖頭食川吃-🍲藤椒湯麻辣燙 $88淺黃色湯汁用美極鮮辣汁調味 藤椒汁麻辣鮮香有青花椒香氣 金菇米線勁吸汁 食吓一箸🥢食吓又一箸 材料幾豐富 有蝦🦐有魚🐟 牛柏葉有嚼勁 大大碗麻辣燙 其實唔難將佢K.O.☺️-⭐ 噴火水煮牛肉套餐 $98⭐🥔涼拌土豆絲🍚白飯呢個經典川菜係我心頭好之一 招牌紅噹噹嘅顏色刺激食慾 每啖成咀油最正係油而不膩 我點小麻小辣 香味濃烈不過食落唔會一味得個辣字 牛肉🐂肉質細嫩 加埋套餐包嘅涼拌小食 下飯一流-🍋手打檸檬茶 真材實料不過單價$33有啲貴 跟餐半價追加就perfect啦🤭🥓黃金脆炸小酥肉肉條偏瘦冇肥膏 現炸即食 酥香惹味-🥣涼拌萵筍絲蒜粒多🧄好在冇蓋過清爽麻香嘅萵筍絲-📍口麻天辣 MOTO MALA深水埗深旺道28號V Walk 2樓127-128號舖@motomala #口麻天辣 #美極 #美極鮮辣汁
藤椒風味麻辣燙🌶

深水埗深旺道28號V Walk 2樓127-128號舖

@motomala #口麻天辣 #美極 #美極鮮辣汁
  • 黃金脆炸小酥肉
2024-05-16 1282 views
位於深水埗深旺道28號V walk 2樓L2-127至128號舖的口麻天辣(MOTO MALA),主打四川菜。筆者的朋友剛巧在南昌工作,所以和朋友來午聚一下。餐廳於指定時間提供精選午餐(Lunch Set),價錢約為每人$88至$108。午市套餐包一客主菜、是日涼菜及白飯。。📌酸甜清新蕃茄魚 - $98Boiled Fish in Tomato Sauce朋友不太能吃辣,所以主菜點了一客不辣的蕃茄魚。滑溜的鱸魚片份量十分多,男士也絕對夠飽。這款主菜還有清新的蕃茄件。。是日涼菜:香辣土豆絲(Mala Potato Shreds)涼菜土豆絲(薯仔絲)質感爽口,味道微辣。。📌海鮮麻辣燙 - $88Mala Spicy Seafood湯底:香濃麻辣湯 - 少辣粉麵:寛薯粉條葷菜:鱸魚片、青口、魚片頭素菜:萵筍片、脆魔芋絲、鮮豆片筆者則點了一份少辣的麻辣燙,湯底、粉麵和配菜也可以自選,頗為幸福。這款海鮮麻辣燙的味道香辣刺激,寛薯粉條口感QQ。魚片頭的質感不會過實,頗為彈牙。。📌手打檸檬茶 - $33Iced Lemon Tea朋友點了一杯手打檸檬茶,即點即製作,檸檬汁和紅茶完美地融合,感覺冰爽清

筆者的朋友剛巧在南昌工作,所以和朋友來午聚一下。

📌酸甜清新蕃茄魚 - $98
Boiled Fish in Tomato Sauce

是日涼菜:香辣土豆絲
(Mala Potato Shreds)
涼菜土豆絲(薯仔絲)質感爽口,味道微辣。

📌海鮮麻辣燙 - $88
Mala Spicy Seafood
湯底:香濃麻辣湯 - 少辣
粉麵:寛薯粉條
葷菜:鱸魚片、青口、魚片頭
素菜:萵筍片、脆魔芋絲、鮮豆片

📌手打檸檬茶 - $33
Iced Lemon Tea
朋友點了一杯手打檸檬茶,即點即製作,檸檬汁和紅茶完美地融合,感覺冰爽清新。

📌低糖紫米豆漿 - $18
Low Sugar Purple Rice Soybean
📌沙棘汁 - $28
Sea Buckthorn Original Juice
吃過麻辣燙後,一連點了兩杯飲品。前者紫米味道濃厚。後者味道微酸開胃,猶如飲一杯菠蘿橙汁。

📌彩虹冰粉 - $38
最後,當然要吃一客甜品,整頓午餐才算完滿。筆者和朋友點了一客彩虹冰粉一起分享,冰粉共有六種配料:黑芝麻粒、花生碎粒、青葡萄乾、糯米小丸子、紅豆等,感覺清新又解辣。
2024-02-07
10 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
  • 手打檸檬茶
  • 酸甜清新蕃茄魚
2024-11-08 0 views
其實我真係唔多食酸菜魚呢一樣嘢,因為太濃味嘅嘢唔係我杯茶。不過呢度勝在多選擇,而且佢仲有我想食嘅麻辣燙(仲可以自由組合啲餸菜)所以我係幾鍾意嘅。首先講吓個酸菜魚先個人覺得有少少油,不過佢可以選擇辣到方便,我覺得真係好好,因為有好多餐廳佢嘅酸菜魚都係固定嘅辣度,所以就有時怕太辣就冇買到嚟食。另外同佢個手打檸檬茶出奇地配搭到,所以我覺得如果大家係想試啲唔係太濃味(講緊唔係太辣嘅酸菜魚)呢度可以試一試。

酸菜魚
Dining Offer
Tasting Event
酸菜魚
  • 天花頂酸菜魚
食過咁多川菜既朋友仔,有無試過冒🈵粉紅泡泡🫧💓既川菜呢?今次就介紹返一間係南昌v walk 的Moto Mala口麻天辣💓💓💓一間值得翻吃的川味餐廳🍴首先呢度既裝潢充滿少女心思,粉紅粉紅直讓人心裡冒滿粉紅泡泡🫧,好靚好特別,岩曬拍拖既朋友仔,又或者一班食辣既好姐妹來打卡食好西🤤同朋友點左兩個餐一齊分享:1. 酸甜清新番茄🍅魚 $1282. 噴火水煮牛肉 $128兩款主食搭配有米飯🍚,是日小食,是日涼菜今日既小食就係炸雙皮奶,涼菜就係酸辣既蓮藕,開胃又好食啊🤤飲品方面一定要飲呢度既手打檸檬茶🍋,絕對係正宗一流,解辣解渴更是一流👍🏻最後來多客甜品: 彩虹🌈冰粉,好多配料,呢間冰粉係我食過最好食既冰粉,一定要試下啊 $38

食過咁多川菜既朋友仔,有無試過冒🈵粉紅泡泡🫧💓既川菜呢?
同朋友點左兩個餐一齊分享:
1. 酸甜清新番茄🍅魚 $128
2. 噴火水煮牛肉 $128
兩款主食搭配有米飯🍚,是日小食,是日涼菜
今日既小食就係炸雙皮奶,涼菜就係酸辣既蓮藕,開胃又好食啊🤤
2024-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2024-11-06 0 views
-天花頂酸菜魚 $108這個一人份量的酸菜魚賣相不錯,鮮紅的辣椒在滿滿的魚塊上還有酸菜在碟上綑邊,真的很吸引,加上剛剛上鍋香味十足。只於辣度,少辣對於個人來說已經很足夠,適合不太能吃辣但又想嚐嚐正宗酸菜魚的朋友。而且白飯用上珍珠米,粒粒分明,配上湯當泡飯食,真的能完全感受到那種辛辣感。另外有很多藤椒鋪在上面,令到成碟酸菜魚更加惹味。-麻辣燙-香濃麻辣湯 $88(嫩牛肉、牛柏葉、豚肉片、金針菇、大豆芽、炸 豆卜、寬薯粉條)比起藤椒湯我更喜歡麻辣湯,所以我也選擇了它作為麻辣燙的湯底,同樣是少辣不過個人感覺辣度不及酸菜魚。食材上選擇繁多而且很豪爽,肉類和蔬菜可以各選三款。雖然粉條不算多但配上眾多的配菜也是絕對夠食。對比起出面很多麻辣燙,這個不會很鹹,味道適中。-麻辣牛展 $38個人很喜歡的涼菜,很適合作為開胃菜。-椒麻鳳爪 $28無骨鳳爪,很爽脆口感不錯。-黃金脆炸小酥肉 $28新鮮炸完吃真的很香脆,而且炸粉不厚。-紅糖糍粑 $28甜而不膩,煙煙韌韌幾好吃。-香炸脆奶 $28把奶炸成凝結的狀態,外脆內軟。-手打檸檬茶 $33就在你面前手打檸檬,有觀賞性而且用上青檸味道也不錯。-紫米豆漿 $1

-天花頂酸菜魚 $108

-麻辣燙-香濃麻辣湯 $88

-麻辣牛展 $38
個人很喜歡的涼菜,很適合作為開胃菜。

-椒麻鳳爪 $28
無骨鳳爪,很爽脆口感不錯。

-黃金脆炸小酥肉 $28
新鮮炸完吃真的很香脆,而且炸粉不厚。

-紅糖糍粑 $28
甜而不膩,煙煙韌韌幾好吃。

-香炸脆奶 $28
把奶炸成凝結的狀態,外脆內軟。

-手打檸檬茶 $33
就在你面前手打檸檬,有觀賞性而且用上青檸味道也不錯。

-紫米豆漿 $16 & 五穀米漿 $16
低糖有營之選!
媽媽自北上後便愛上了麻辣燙,這天她就帶著我到Moto Malo 吃香喝辣。 海鮮麻辣燙麻辣燙非常巨型,大大碗的,足夠二人享用,而湯底有2種選擇,我點了香濃麻辣湯,少辣程度剛好,花椒香味巨濃厚,辣中帶麻;鱸魚片超大塊,份量足,口感又嫩又鮮,大蝦爽彈,嫩牛肉滑溜,配上自選的爽脆萵筍片及蓮藕片,以及手打麵,吃後大滿足。 酸甜清新番茄魚套餐套餐已包是日涼菜及白飯。新鮮鱸魚塊口感嫩滑,味道挺鮮甜,搭配蕃茄一同泡製,味道酸中帶甜,令人越吃越開口。 麻辣藕丁蓮藕丁細細粒,集麻、辣、香,於一身,下飯一流。 椒麻鳳爪 鳳爪麻香味重,辣辣的,巨惹味,最重要是鳳爪入裏的軟骨,非常爽脆,讚。 炸雞翼 雞翼外脆內嫩,肉汁豐富,一點都不柴。 紅糖米茲粑米茲粑外脆內軟糯,入口有濃濃的紅糖甜香。 手打檸檬茶檬檸茶味道酸甜清新,檸檬香味巨濃郁,能即時將辣度溫。

海鮮麻辣燙

酸甜清新番茄魚套餐

麻辣藕丁
蓮藕丁細細粒,集麻、辣、香,於一身,下飯一流。

椒麻鳳爪

炸雞
雞翼外脆內嫩,肉汁豐富,一點都不柴。

紅糖米茲粑
米茲粑外脆內軟糯,入口有濃濃的紅糖甜香。

手打檸檬茶
檬檸茶味道酸甜清新,檸檬香味巨濃郁,能即時將辣度溫。

粉紅色嘅門面超搶眼!開放式廚房,環境衛乾淨企理。設有一人份量嘅麻辣燙同酸菜魚,食物全部係水準之上,價錢吸引,我會再幫襯!酸菜魚同麻辣燙有得揀辣度,食開bb辣既我都輕易駕馭得到,全程食得好舒服🤤👩🏻‍🍳清新藤椒湯 $88-巴掌牛肉·牛柏葉·豚肉片-萵筍片·蓮藕片·花菜·米線✨推薦!湯底麻味柔和,唔會刺激喉嚨。麻中帶一點香口,層次感複雜,係令我欲罷不能嘅風味🤤 無論配搭咩食材都好惹味! 👩🏻‍🍳天花頂酸菜魚 $138-套餐包括是日小食、涼菜及白飯雖然係一人餐,但份量都不容小覷。我叫咗唔辣,但湯底同樣惹味,酸酸地幾開胃。魚片大大份,肉質嫩滑,吸收晒湯底精華。--涼拌萵筍絲 (酸菜魚餐附送)✨推薦!萵筍絲極爽口,淡淡蒜香風味,清新怡人!👩🏻‍🍳香脆炸奶 $28✨推薦!金黃酥脆嘅外皮,包裹住濃郁奶香,脆卜卜又香甜。👩🏻‍🍳香辣土豆絲 $22✨推薦!同萵筍絲一樣爽口,但土豆絲係走香口惹味既風格😋👩🏻‍🍳黃金脆炸小蘇肉 $28令我聯想起鹽酥雞,酥脆可口,調味幾好。-👩🏻‍🍳紅糖米糍粑 $28每次見到都會叫嘅紅糖糍粑,趁熱食風味最佳~👩🏻‍🍳手打檸檬茶 $33甜度剛剛好,冇好強烈嘅檸檬苦澀味,飲落清爽

👩🏻‍🍳清新藤椒湯 $88
-巴掌牛肉·牛柏葉·豚肉片
-萵筍片·蓮藕片·花菜·米線

👩🏻‍🍳天花頂酸菜魚 $138
-套餐包括是日小食、涼菜及白飯
-涼拌萵筍絲 (酸菜魚餐附送)
✨推薦!萵筍絲極爽口,淡淡蒜香風味,清新怡人!

👩🏻‍🍳香脆炸奶 $28
✨推薦!金黃酥脆嘅外皮,包裹住濃郁奶香,脆卜卜又香甜。

👩🏻‍🍳香辣土豆絲 $22
✨推薦!同萵筍絲一樣爽口,但土豆絲係走香口惹味既風格😋

👩🏻‍🍳黃金脆炸小蘇肉 $28
令我聯想起鹽酥雞,酥脆可口,調味幾好。
👩🏻‍🍳紅糖米糍粑 $28
每次見到都會叫嘅紅糖糍粑,趁熱食風味最佳~

👩🏻‍🍳手打檸檬茶 $33
甜度剛剛好,冇好強烈嘅檸檬苦澀味,飲落清爽解膩。
2024-10-17 81 views
中午經過有間粉紅色嘅舖頭裏面仲用綠色凳, 金色架,好吸引好靚我同太太每人點了一個中午餐酸菜魚同水煮牛帶BB一齊食,叫左一個蕃茄水煮魚, 蕃茄水煮魚裏面有粉絲, 同埋好多新鮮蕃茄好鮮甜, 好好味! 水煮牛,裏面有寬粉, 我點咗小辣, 都算幾麻辣, 越食越開胃!午餐仲包兩個小食,炸鮮奶,同土豆絲涼拌另外叫咗個涼拌萵筍! 炸雞翼同埋小蘇肉,呢啲都係我平時最愛見到有得細細碟嘢飲叫左杯手打青檸,食辣嘢飲青檸好夾,好清新! 另外加咗杯紫米豆漿俾BB飲,食完飯佢竟然成杯飲晒 !
中午經過有間粉紅色嘅舖頭
裏面仲用綠色凳, 金色架,好吸引好靚

我同太太每人點了一個中午餐
酸菜魚同水煮牛

午餐仲包兩個小食,炸鮮奶,同土豆絲涼拌

另外叫咗個涼拌萵筍! 炸雞翼同埋小蘇肉,
呢啲都係我平時最愛見到有得細細碟

嘢飲叫左杯手打青檸,食辣嘢飲青檸好夾,好清新!

另外加咗杯紫米豆漿俾BB飲,食完飯佢竟然成杯飲晒 !
2024-10-09
$150 (Tea)
  • 噴火水煮牛肉
  • 酸甜清新蕃茄魚
2024-10-13 110 views
好少來V-walk行街但被這間粉紅色既餐廳吸引左去😂連入面既裝修都好pink雖然餐廳坐位不多但中午時段都坐到差不多滿坐都深受大眾歡迎本人好鍾意粉紅色,於是就衝左入去。這間人氣酸菜魚品牌「姚姚酸菜魚」的香港管理團隊又一精心泡製餐廳一MOTO MALA 口麻天辣,係全香港少有提供一人前精緻酸菜魚及麻辣燙套餐,仲有酸菜魚特色外賣添。點餐用手機點餐的,除左有酸菜魚,仲有麻辣燙,很適合愛辣人士。我就叫左一人餐 - 天花頂酸菜魚配涼菜: 土豆絲 及白飯一碗仲叫左凍手打檸檬茶仲見到職員手打檸檬中,保證新鮮。酸菜魚出場份量適中,好適合一個人自己慢慢嘆因我唔太食辣,我就叫左少辣少辣適合本身唔食得辣人士如果本身食得辣,但強烈建議揀少辣以上應該會更加惹味。勁多酸菜及芝麻未食都聞到好香口麻天辣 Moto Mala地址:深水埗深旺道28號V Walk2樓127-128號舖
好少來V-walk行街
但被這間粉紅色既餐廳吸引左去😂
連入面既裝修都好pink
雖然餐廳坐位不多
但中午時段都坐到差不多滿坐
都深受大眾歡迎

本人好鍾意粉紅色,於是就衝左入去。

我就叫左一人餐 - 天花頂酸菜魚
配涼菜: 土豆絲 及白飯一碗
仲叫左凍手打檸檬茶
仲見到職員手打檸檬中,保證新鮮。

酸菜魚出場
份量適中,好適合一個人自己慢慢嘆
因我唔太食辣,我就叫左少辣
少辣適合本身唔食得辣人士
如果本身食得辣,但強烈建議揀少辣以上
應該會更加惹味。

勁多酸菜及芝麻
未食都聞到好香

口麻天辣 Moto Mala
地址:深水埗深旺道28號V Walk
2樓127-128號舖
2K
早排有優惠 去咗VWalk睇戲 完場之後 有啲意猶未盡 反正朋友屋企喺附近 即時買外賣上樓 網上繼續煲劇😊-🥗醋香蘿蔔/涼拌土豆絲/涼拌蒿筍揀咗兩個一人晚餐同朋友share 跟餐涼拌小吃一樣好下飯🍚 土豆絲🥔清爽可口 醋香蘿蔔有啲似韓式泡菜 鹹鹹酸酸少少辛辣🌶️-噴火水煮牛肉之前喺呢間川吃店堂食過 已經好鍾意呢個小菜 今次要安哥😍 牛肉超級嫩滑 BB辣度好啱餸飯 -🧆香酥肉豬梅肉唔肥 入口酥香-🐟川味水煮魚紅油紅辣椒鋪滿面層 辣勁夠 越食雙唇越加麻燙 食得非常過癮 魚肉軟滑無乜細骨-🍋手打檸檬茶🥠紅糖糍粑食飯點可以冇凍飲🥤冇甜品🤣 紅糖糍粑雖然放涼咗先食 仍然軟糯 多啲紅糖漿仲正呀😬

🥗醋香蘿蔔/涼拌土豆絲/涼拌蒿筍

噴火水煮牛肉

🧆香酥肉
豬梅肉唔肥 入口酥香

🐟川味水煮魚

🍋手打檸檬茶
🥠紅糖糍粑
餐廳:口麻天辣 (深水埗)地址:深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-127-128號舖今次去到深水埗近南昌站V Walk嘅呢間口麻天辣食晚飯,呢一年幾佢哋keep住炮製拿手招牌嘅海鮮麻辣燙同酸菜魚比一眾街坊食客,留住咗唔少客人嘅胃😋,酸菜魚同出面一般嘅有所唔同,食完真喺幾有驚喜🎊餐廳仲搵嚟本地插畫師傭仔設計咗Mototo同Malala兩個可愛角色,以少女粉紅風格成功吸引咗唔少人嚟打卡影相📸,喺商場行過見到餐廳都即刻俾佢吸引咗眼球👀✝️口麻天辣豐盛晚餐特盛1人前——天花頂酸菜魚 $138呢個招牌酸菜魚用咗新鮮鱸魚煮成,每塊連肉帶皮嘅魚肉都非常嫩滑鮮味🐟,以獨特嘅藤椒、花椒、指天椒等香料打造出辛、酸、香、辣嘅滋味🌶️,加上完全估唔到嘅炸蒜、芝麻同桂花,無論香味同口感層次都即刻昇華,確實值得試試🤓。另外仲有是日涼菜——麻辣藕丁,同是日小食——香炸脆奶,前者爽口香辣夠開胃,後者即叫即炸外脆內嫩,有輕微嘅奶滑同奶香,過吓口癮幾好👍✝️彩虹冰粉 $38用咗黑芝麻、花生、提子乾、大西米、紅豆蓉同酒糟整整齊齊咁鋪喺冰粉上面,賣相幾靚🤩,而冰粉用咗烏龍茶去調製,入口冰涼,加上各種配料嘅唔同口感同味道,喺
餐廳:口麻天辣 (深水埗)

✝️口麻天辣豐盛晚餐特盛1人前——天花頂酸菜魚 $138
另外仲有是日涼菜——麻辣藕丁,同是日小食——香炸脆奶,
前者爽口香辣夠開胃,
後者即叫即炸外脆內嫩,
有輕微嘅奶滑同奶香,過吓口癮幾好👍

✝️彩虹冰粉 $38
而冰粉用咗烏龍茶去調製,入口冰涼,加上各種配料嘅唔同口感同味道,喺個幾豐富、特別嘅特色甜品

✝️手打檸檬茶 $33
最後試埋餐廳呢個人氣特飲🍹,用咗泰國青檸、香水檸檬同普通檸檬🍋,加上烏龍茶手打成檸檬茶🌱,個人覺得啱啱好嘅酸甜度同檸檬香味,加埋醇厚度適中嘅茶香,確實有別於一般嘅普通檸茶

如果甜品同飲品有得用套餐優惠價去加配應該會更吸引😗
2024-10-07
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2024-10-07 100 views
我知我知~ 大家而家一放假就身痕想去深圳食野,價錢平服務好嘛,但有時要去到咁遠,一來一回都真係有d攰。如果香港有抵食野,我相信大家都會寧願留港消費。V Walk 呢間野就做到性價比之鬼,$100多少少已經大大個套餐。天花頂酸菜魚($138)唔好以為$100就細細份,碟酸菜魚係大大碟,有唔少魚塊,仲要有兩碟小食跟,再加碗白飯,其實唔大食的話,真係兩個女仔淨係叫呢樣,再add-on多少少材料加入酸菜魚都已經夠食。秘醬口水雞($118)我地就當然無咁細食啦,所以另外叫多個口水雞,同樣跟兩款小食,份量一樣大,味道更出奇地好味!。📍口麻天辣 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-127-128號舖。@motomalahk 。#gpigssp

如果香港有抵食野,我相信大家都會寧願留港消費

天花頂酸菜魚($138)

秘醬口水雞($118)

📍口麻天辣 (深水埗)

@motomalahk

#gpigssp
2024-09-26
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
今次去咗深水埗嘅「口麻天辣」,真係一個麻辣控嘅天堂!一入到去就俾佢哋嘅粉紅色裝修吸引住,感覺好似去咗打卡Cafe咁,但其實係食麻辣,真係好有反差萌。天花頂酸菜魚(免辣)魚肉好滑,完全冇腥味,入面有大量酸菜,配埋白飯食真係一流。雖然我哋揀咗免辣,但味道依然好豐富,酸菜嘅酸味同魚肉嘅鮮甜完美結合!噴火水煮牛肉(少辣)呢個水煮牛肉真係好正,牛肉好嫩滑,少辣勁啱我口味!最鍾意佢有麻麻地嘅感覺。底下仲有芽菜同粗薯粉,吸晒啲汁,真係好味到爆。麻辣牛𦟌 麻辣控嘅最愛!牛𦟌肉切得好細嫩,每一口都充滿辣味嘅刺激,真係停唔到口。麻辣藕丁 藕丁好脆,真係超級好食!!涼拌萵荀絲 萵荀絲切得好幼,好爽口,味道比較濃味。香炸脆奶 當甜品咁食!外層炸好脆,入面嘅奶好滑好甜呀,仲要就算拎到返屋企都冇淋到!手打檸檬茶 真係好清新,檸檬味好濃,茶底亦都好香。沙棘汁不嬲都知沙棘汁係抗癌嘅,見到呢度有就即刻點咗杯嚟飲!呢個果汁酸酸地,好有特色,飲落仲好解渴!

天花頂酸菜魚(免辣)

噴火水煮牛肉(少辣)

麻辣牛𦟌

麻辣藕丁
藕丁好脆,真係超級好食!!

涼拌萵荀絲
萵荀絲切得好幼,好爽口,味道比較濃味。

香炸脆奶

手打檸檬茶
真係好清新,檸檬味好濃,茶底亦都好香。

沙棘汁
2024-10-05 81 views
今天中午 ,我們到口麻天辣 午餐。有客人陸續進入餐廳午餐。我們叫了一份天花頂酸菜魚套餐,魚肉新鮮,酸菜的酸味讓人食欲大開。配上涼菜,清爽可口;還有一碗熱騰騰的白飯,中和了酸辣的味道。另外,麻辣牛展的香氣撲鼻,口感鮮嫩,令人回味無窮。醋香蘿蔔和涼拌萵筍絲,為整個午餐增添了色彩,讓人不會覺得油膩。最後,我们又叫了一杯手打檸檬茶,酸甜適中,在這炎熱的天氣下,特別解渴;還有香炸脆奶和紫米豆漿作為甜品,真是十分美味。

今天中午 ,我們到口麻天辣 午餐。有客人陸續進入餐廳午餐。

2024-10-03
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
  • 天花頂酸菜魚