2023-08-17
之前經過世貿見到對面開咗間一人燒肉「燒肉ONE」奈何之前太多人排隊都冇機會試,今日放假就趁機早啲食晚飯啦😆套餐包括日本新潟A+珍珠米、沙律/枝豆,價錢只係$100++,以呢個價錢食到日本燒肉,非常抵食👍🏻每張枱上面都有各式各樣唔同嘅醬汁,可以根據自己嘅喜好去調味🧂我地嗌咗一個B餐:美國牛頸脊+ 美國牛小排個人最鍾意牛頸脊,佢嘅肉質雖然較為緊實,但肉味最濃,咬落去充滿肉汁。而牛小排脂肪較多,肉味亦都非常濃郁,肉質軟稔,入口會有一種油香嘅味道,配搭珍珠米入口啖啖肉真係超級滿足😍F餐:美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲牛舌牛胸腹脂肪相對比較多,只需輕輕一燒食得,充滿油份同肉汁,而牛板腱就最有咬口,牛舌爽脆一啲都唔韌,灑上黑椒更加惹味。散叫:日本鹿兒島豚五花、豬頸肉大大片嘅豚五花,肥瘦相間,燒到佢微微燶邊就最香口,啲油份迫晒出黎,食落一啲都唔會覺得肥膩。豬頸肉呈淡淡的粉紅色而且帶點脂肪,爽口彈牙,正👍🏻食完成餐飯都唔會成身油煙味,抽風系統果然做得好好👍🏻📍燒肉ONE (銅鑼灣)銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖人均消費:$150-250食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐
我地嗌咗一個B餐:美國牛頸脊+ 美國牛小排
F餐:美國牛胸腹+美國牛板腱+南美洲牛舌
散叫:日本鹿兒島豚五花、豬頸肉
食完成餐飯都唔會成身油煙味,抽風系統果然做得好好👍🏻
📍燒肉ONE (銅鑼灣)
銅鑼灣東角道26號怡安大廈地下1-3號舖
人均消費:$150-250