2022-07-09 487 views
一個人lunch食咩好?出開旺角,緊係揀間簡單得黎又好食嘅,就係位於彌敦道近油麻地嘅十二味~第二次黎打卡,味道一如既往的好😋門店唔算大,一眼望曬大概12張2人台,3張6人台,2個自私位,適合少人嘅聚會。見到menu就好有選擇困難症,樣樣都好好食,今日決定食招牌酸菜魚🐟根據上次經驗,以為要等30分鐘先會到,估唔到今次10分鐘就要有得食。可能今日人少,如果人多,要搵姐姐追!!(唔好怕醜亦唔需要勞氣,早追早食,一定要追)賣相好吸引,大概有13件魚,而且幾大塊。配菜有酸菜,萵筍,醃蘿蔔,杏鮑菇。加一碗白飯,份量好夠。午餐係有配杯嘢飲,我揀咗酸梅湯,個人感覺口感太濃,可以溝淡d,易入口d😂今日特別值得一讚嘅係前菜: 醃木耳,少少酸,少少辣,少少凍,加起來無論口感定味道都非常好,比起上一次的炸黃豆出色太多了~另外有位姐姐都好值得讚,係隔離檯上餸時講咗句"呢個麵好好食ga,我都成日食😆",感覺即刻想試一試碗麵總體而言,坐一人自閉位係好舒服,味道不錯,唔趕人,唔尷尬,一人食の首選。

第二次黎打卡,味道一如既往的好😋

酸菜魚

酸菜魚配菜

前菜&酸梅湯

$73 (Lunch)