2022-04-28 101 views
星期四唔想自己煮lunch食,太麻煩啦,於是去左屋企附近既樓下冰室自己一個人食午餐。樓下冰室經常有人排隊,好彩我早啲黎咋,一到12:00就開始不斷有客到。呢間最出名就係番茄濃湯同瑞士雞髀,一場黎到無理由唔食既。佢仲有好多唔同既食物,但我得一個人,食唔到甘多。最後我叫左特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋、招牌瑞士雞髀、西多士同紅綠椰冰。特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋、招牌瑞士雞髀特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋通粉份量好多,番茄湯底好濃郁,食得出用上好多真番茄,炒蛋亦都好嫩滑。招牌瑞士雞髀瑞士汁好濃味,雞髀索晒啲味,啖啖肉,滿足。西多士糖漿自己落幾好喎,牛油好大舊,切開見到中間個層既花生醬好厚,而且係我鍾意既粒粒花生醬,超級飽肚。紅綠椰冰(加$15)我叫左少甜,以椰子冰作為基底,加左紅豆粒同綠豆粒,幾特別。
特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋、招牌瑞士雞髀
特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋、招牌瑞士雞髀
特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋
特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋
招牌瑞士雞髀
瑞士汁好濃味,雞髀索晒啲味,啖啖肉,滿足。
招牌瑞士雞髀
西多士
紅綠椰冰(加$15)
我叫左少甜,以椰子冰作為基底,加左紅豆粒同綠豆粒,幾特別。
紅綠椰冰
2022-04-28
$100 (Lunch)