今晚係旺角想食完飯先返屋企,但今日用得太多腦又唔想諗食乜噤啱有人派傳單介紹呢間新開嘅店鋪,望吓原來係打邊爐,見有單點或一人份套餐火鍋,而且新張期內半價諗都唔使諗就上去試吓,上到去見門面和內裏個裝修真係似糧倉講明今日唔想再用腦所以唔睇單點,即刻睇一人份套餐,我選左新鮮煽牯牛拼盤,湯底要左鴛鴦湯底,另加$68指定火鍋配料任食和汽水任飲鴛鴦湯底:係重慶翡翠綠麻辣和超濃羅宋湯,麻辣湯好香,食落有d麻,甘香而辛辣羅宋湯有好多蕃茄和芹菜,入囗好香濃蕃茄味新鮮煽牯牛拼盤:有7款唔同牛嘅部位和牛丸,佢哋都幾細心每款牛都有名牌話你知係邊個部位,因為有d店鋪你只知道d牛好食但唔知邊個部位,想再encore時就唔識叫我首先試吊龍伴甘香三花趾有咬口挽手好腍滑匙柄牛味濃鮮牛頸脊有咬囗過三花趾雪花脖仁鮮甜嫩滑極品胼肥美甘香牛丸彈牙爽口瓜子雞餃,裏面餡料幾好味,有d類似雪裏紅個類鹹菜龍蝦沙律包咬開流心有粒粒蟹籽有淡淡wasbi味至於其他火鍋配料都好新鮮好好味,還有好多款韓國汽水選擇
今晚係旺角想食完飯先返屋企,但今日用得太多腦又唔想諗食乜
諗都唔使諗就上去試吓,上到去見門面和內裏個裝修真係似糧倉

講明今日唔想再用腦

鴛鴦湯底:係重慶翡翠綠麻辣超濃羅宋湯麻辣湯好香,食落有d麻,甘香而辛辣
羅宋湯有好多蕃茄和芹菜,入囗好香濃蕃茄味

新鮮煽牯牛拼盤:有7款唔同牛嘅部位和牛丸,佢哋都幾細心
雪花脖仁鮮甜嫩滑
極品胼肥美甘香
牛丸彈牙爽口

新鮮煽牯牛拼盤

瓜子雞餃,裏面餡料幾好味,有d類似雪裏紅個類鹹菜

龍蝦沙律包咬開流心有粒粒蟹籽有淡淡wasbi味

龍蝦沙律包

至於其他火鍋配料都好新鮮好好味,還有好多款韓國汽水選擇
火鍋配料
2019-08-21