2022-11-09
成日經過荃灣大戶屋,今日自己一個食午飯,終於可以試試啦~ 餐廳地方寬敞,坐得都舒服,枱同枱之間距離唔會太近,今次點左個大戶屋嘅招牌套餐($99):套餐內容包括有炸牛肉薯蓉球、五花腩、煎蛋,另外跟沙律、麵豉湯、白飯同漬物(*ˉ︶ˉ*)由於當日唔算好肚餓,同埋套餐份量都算大,所以我係食唔晒嘅🤣🤣牛肉薯蓉好香口,做到外脆內軟,雖然係雜物,但一啲都唔油膩(*ˉ︶ˉ*)牛肉碎同埋薯蓉簡直係天生一對,好味! 煎蛋🍳做到微焦脆口,蛋黃仲有少少流心~五花腩煎得好香,而且好多肉汁,令人忍唔住食完一舊又一舊!肥瘦適中,識落口一啲都唔油膩,平時唔太鍾意食豬肉,但今次我都覺得OK🤤至於麵豉湯同埋沙律,就正正常常啦,冇乜特別。白飯就係珍珠米,煮得好軟熟,甜甜地仲有米香添! 連埋+1盛惠$108,食物味道幾好,但係職員態度有待改善,連續幾個侍應見到我舉手想要落單都冇人理我,唔通真係唔想做生意?( ̄▽ ̄)