2017-04-04 449 views
外表望落去好懷舊,入到去就係一間,富有懷舊裝飾嘅新式茶餐廳!大約兩點鐘去食客都尚算多,我都係一個人搭枱坐,打開個Menu都幾多選擇,當見到隔離食客,食緊意粉(仲要係全碟清左)我就叫咗個巨人吉列魚柳扒意粉(可配飯),我揀咗洋蔥汁(可揀黑椒汁、燒汁丶洋蔥汁、茄汁或豉油汁),凍咖啡。落班唔夠幾分鐘,先來杯凍咖啡(少甜),有咖啡香味但係唔算濃,茶餐廳來講算係合格。再過一陣,主角意粉終於到喇,果然係大大碟,賣相就唔算靚,勝在夠熱, 魚柳都幾大塊,先撈一撈意粉同埋個洋蔥汁先,醬汁均勻之後先試第一啖,醬汁濃淡適中,洋蔥同意粉唔會煮得太淋,之後一口咬落塊大大魚柳,好香脆肉質唔錯,除將好薄好脆口,最後呢碟意粉嘅結果係...俾我清晒銅鑼灣茶記來講,午餐$51有大大碟意粉,(+$3)凍飲,沒有加一,價錢都算合理。(下午茶時段,數款炒粉麵都係40幾蚊左右,就更抵食!)聽隔離枱食客講,炒粉麵味道仲正,真係要下次再嚟試吓先!
打開個Menu都幾多選擇,當見到隔離食客,食緊意粉
,之後一口咬落塊大大魚柳,好香脆肉質唔錯,除將好薄好脆口
,最後呢碟意粉嘅結果係...俾我清晒

聽隔離枱食客講,炒粉麵味道仲正,真係要下次再嚟試吓先!
2017-04-04