2014-09-03 457 views
因為男朋友仔未放工既關係,今日放工之後,我一個人黎左PCC飲杯野食個優閒晚餐。3心2意既我睇左好耐都唔知食咩好,呢度既waiter好好人,見我諗得咁辛苦就黎問下我想要啲咩類型既野。有佢既幫助下,我叫左Tuna with Melted Cheese Panini同埋我一向飲開既Cafe Mocha。因為冇乜人既關係,我搵到個梳化位坐低,慢慢品嚐我既優閒晚餐,好懷念好懷念以前係外國既生活,一份3文治,1杯咖啡加1個好舒服既環境。試下個3文治,我叫佢地幫忙整熱左,芝士溶出黎,睇落已經覺得好味!即刻試下,溶左既芝士黏住份3文治,裡面包含住吞拿魚肉同洋蔥絲,好香,好rich,但比爽脆清新既洋蔥中和返個種太"漏"既感覺。我食左1半就已經飽左,要將淨低既打包比男朋友執手尾。等男朋友黎接我走既呢段時間,嘆埋杯咖啡,清清靜靜咁坐下。投身社會之後一直忙碌為著生活,難得有個咁好既環境同時間,好好享受下呢種優閒。