2015-07-05 1397 views
難得偷到時間收工行街,之後搵食,近來喜歡去咖啡店食,一來無咁嘈雜,又唔會趕客!食物啱食!去到門口已經好鍾意,綠白色好搶眼,入內格局都幾古怪,一入去見啲衣服架,又有啲雜貨,唔知以為去咗賣衫小店!之後有店員出來招呼!坐低在吧枱前嘅二人位,再入面一張大枱有班客人,慶祝生日,所以會嘈雜啲,不過呢啲係開心嘅學氣氛,餐牌選擇唔算多,三款肉類,另外一啲係意粉類!自己唔太肚餓,所以選意粉,店員仲建議加$10多碗餐湯!粟米湯我都鍾意!加杯伯爵茶就剛好!粟米湯($10)餐具好得意,一個粉紅色瓦杯,湯夠熱,夾雜粟米衣,增加口感,忌廉味都幾重,蒜香法包唔夠香,而且麵包較硬!牛肝菌汁野菌意粉($85)份量幾大,雜菌好多,新鮮切片,意粉雖然唔淋但無咬口!而且靈魂嘅牛肝菌汁唔香濃,一般(自己大都有用過牛肝菌乾煮飯,味道係香嘅)呢個汁同普通忌廉汁無分別!伯爵茶($38)個杯好得意,係貓咪睡覺做型,嘅茶隔,用茶葉唔會麻煩,雖然我嘅伯爵茶唔係散裝茶葉,都覺得幾好,可惜比較難取起茶葉隔,最後要店員幫手先可以成為功取走茶葉隔,先可以嘆茶,夠熱味道香濃,有香草味道,正!店內氣氛唔錯,好悠閒,廁所乾淨!店員唔會煩,只會有需要時先

粟米湯
好可愛嘅茶具
伯爵茶
店內氣氛唔錯,好悠閒,廁所乾淨!店員唔會煩,只會有需要時先過來!
2015-06-09
$140 (Dinner)
粟米湯
伯爵茶