我自己好鍾意食日本野, 今日咁岩去開旺角自己一個LUNCH 就想食好D, 就簡左呢間係朗豪坊12樓既丸十。一個人選擇其實都好多, 呢間餐廳價位唔算好高, 食物精緻份量唔係大大碟個D。主食我要左個鮪魚盛合 $208, 有6件小卷 6件壽司,總共有12件, 飯量都算多 一個人食哂都飽左7成。我自己好鍾意食吞拿魚蓉,好香! 鮪魚油脂唔重, 食幾多件都唔會好濟!另外點左串燒拼盤 雞之盛宴, 有5串, 餐廳用日本南部雞$128, 串燒燒得好香口, 又其是雞翼, 雞皮好脆, 肉質JUICY!!!!  另外脆軟骨都正, 只係需要小小鹽調味, 真正雞有雞味!

好香! 鮪魚油脂唔重, 食幾多件都唔會好濟!

2023-01-04
$350 (Lunch)