2024-04-23
星期5晚出銅鑼灣,8點買完野2個人好肚餓咁搵地方食飯。遠遠見到OUTBACK個大玻璃入面塊牛扒真係好吸引。由於我地講咗好多次想食,但每次都好怕要排隊等到唔知幾點先有飯食。用碰下運氣嘅心態搭扶手電梯上3/F,一上到去見門口竟然冇人排隊,可以直接walk-in! 太美好了!我地太肚餓叫咗3樣野先,諗住唔夠食再叫,但最後都係飽到食唔哂!第一個上嘅係1件馳名黑糖麵包,個包微暖,甜甜地又口感好軟熟,係好食,但唔係所講咁驚為天人。小食到 - 特製洋蔥花球 Bloomin' onion 係佢地Signature,基本上入到去必叫。成個洋蔥用炸粉炸起,一上碟成朵花咁打開,熱辣辣又香又脆,唔覺油膩。主菜:牛扒 叫咗medium rare,好厚大大件,肉汁鮮味,配菜揀咗焗薯同Seasonal veggies, 但Seasonal veggies 係蕃薯??? 唔知係咪上錯,但幾好食。焗薯配上嘅sour cream好正。芝士白汁燒蝦寬麵 ,芝士味好香濃,唔太大驚喜,反而隔離嗰2塊蒜蓉包並冇因為佢係伴碟而偷工減料,好食。**好耐之前download過佢個app做會員, 有會員discount 10%off,
主菜:
Other Info. :
冇Booking下, walk-in入,餐廳還有其他梳化位空置的。卻安排了一個走廊位,位於窗口卡位和另一邊梳化位中間嘅一張枱,感覺俾人圍住,坐得唔太舒服,最後快快食完走人。