2024-06-02 1905 views
今日去食海底撈順便做美甲,一入到枱店員就話叫我坐62號枱,我立即叫佢幫我book美甲,一切都順利完成,我就放心食嘢,因為就算聽唔到電話,之前美甲師都會識得嚟張枱搵個客做美甲,所以我非常之放心。誰不知道輪到我嘅時候,我個電話太細聲,聽唔到,見到有個message寫住我三次唔到,所以取消咗我個Booking,我馬上走出去搵個美甲師,佢話俾我做埋個妹妹之後到我,但係個妹妹原來佢話佢仲有阿媽同阿妹要做,即是我要三個人之後再輪到我,跟住個美甲師話你入去搵店員重新book過啦,我心諗我等咗兩個鐘頭,而家重新book過咪即是我又要再等多兩個鐘頭,咁你唔搵我係你嘅責任喎。之後我就氣沖沖咁返埋位,叫店員book美甲,跟住我就話點解你個美甲師唔嚟搵我,跟住佢就話因為你book美甲嘅時候冇落枱號,我話係你哋店員幫我book過喎,跟住佢就講第二啲嘢避開話題,話而家立即安排我插隊。做完美甲之後,我就返埋個位,我話你哋教我book整美甲啦,既然你啲店員咁廢,都唔識得幫客人book美甲,跟住佢哋就話唔係佢哋廢,而係個電腦有問題喎,總之就一個大話冚一個大話,美甲師冇錯,店員冇錯,最錯就係部電腦,咁即是謊話連篇,無句真
做完美甲之後,我就返埋個位,我話你哋教我book整美甲啦,既然你啲店員咁廢,都唔識得幫客人book美甲,跟住佢哋就話唔係佢哋廢,而係個電腦有問題喎,總之就一個大話冚一個大話,美甲師冇錯,店員冇錯,最錯就係部電腦,咁即是謊話連篇,無句真。所以奉勸各位,如果去到呢間舖頭做美甲,記得要自己book,如果唔係真係一肚氣棧激死你。
2024-06-01