2005-01-29 5 views
今個星期二因為放大假既關係,同媽咪由屯門搭車到上環食煲仔飯!原因只有一個,就係睇試下係唔係人地講得咁好食!我地搭下車,搵下間舖0係邊度,原來都己經5:00啦!搵到既時候,見到佢落半閘,入面又無晒人又熄晒燈咁,幾驚佢收舖呀!但係咁遠黎到,無理由見咁既場面就俾佢嚇窒呀!所以我硬著頭皮咁問老闆娘仲俾唔俾我入去食,點知...........0華!佢勁nice咁話做埋我地兩個喎!仲同我地講話要等15分鐘,(叫我等30分鐘都等啦!)真係多謝晒^.^!我叫左個窩蛋牛肉飯,媽咪叫左個田雞飯!(我0係雜誌話最好食係牛肉飯同排骨飯,咁我係咁叫佢唔好食田雞啦!佢死都要食喎!OK,由你!唔係咁好食唔好賴我!)我地入左無耐又有一對男女入黎食,好彩有人陪我地!等左一陣,個老闆娘請左個蛋撻俾我地食,怕我地餓親!老闆娘,你真係細心!我今日一D野都未食過,個肚己經去左背"隻"啦!可能個蛋撻己經出左世一段時間,所以我覺得麻麻地!個窩蛋牛肉飯終於黎啦!果然聞名不如見面,連媽咪都話好正,話我無介紹錯喎!D牛肉好正,D飯又好正,同埋又無飯焦!(因為我至憎食飯焦!)不過D豉油真係咸左D,好彩老闆娘提我地話小心豉油咸,唔係我成碗豉

個窩蛋牛肉飯終於黎啦!果然聞名不如見面,連媽咪都話好正,話我無介紹錯喎!D牛肉好正,D飯又好正,同埋又無飯焦!(因為我至憎食飯焦!)不過D豉油真係咸左D,好彩老闆娘提我地話小心豉油咸,唔係我成碗豉油倒晒落去就...............

到左媽咪個田雞飯黎啦!又真係幾好食喎!D田雞好正,好似我媽咪煮既咁正!又肥又大隻又多!同埋好多洋蔥,拿開個煲蓋既時候幾香呀!正!(好彩佢死都叫田雞飯,唔係我都食唔到咁正既田雞飯!)可能媽咪落得D豉油多左D,所以咸左少少law!

總括黎講~正!不過最衰佢地唔做晚市同星期日唔開,唔係我可以同我男朋友去食啦!

鍾意食煲仔飯既朋友真係要試下,鍾意食田雞既朋友一定要試下田雞飯!真係好鬼好食!