2021-06-14 399 views
今日同屋企人total六個人嚟食,因為唔使等位,我哋都係第一次幫襯,估唔到真係麻麻哋。-叫咗個煲仔飯套餐,鳳爪排骨煲仔飯+ 菜膽燉白肺湯,味道都正正常常可以接受嘅。-個蝦多士,肉絲煎麵,翡翠青衣斑塊都可以接受既,好好味又稱唔上,又未到好難食,只能講話係茶餐廳質素,都有鑊氣,又未做到好令人嘩然眼球好吸引嘅食物款式。-平時我爸爸食嘢偏鹹,連佢都食唔落,因為日式牛柳粒和 金蒜椒鹽骨都超鹹。我們叫侍應個日式牛柳粒可以加洋蔥再炒吓,其實炒完都仲有啲鹹。-個甜品芒果布甸,連一粒新鮮芒果都食唔到,但個布甸都還可以嘅,計返價錢CP值比較低。 -總括而言,好似中六合彩咁,有些食物比較差,有些食物比較普通,有些食物比較鹹。但係今次居然唔好彩有兩樣菜式都超級鹹,作為一間餐廳,食物係做俾人食,基本正常嘅水平都要有,更何況這是在黃埔嘅比較有名氣嘅餐廳,所以給予負評。

日式牛柳粒

金蒜椒鹽骨