2018-12-14 176 views
今日收工同同事經過呢頭附近,就睇下有咩好食,諗左好耐究竟食隔離間泰國野好定係越南野,最後都係揀左試一試呢間越南野。晚餐黎講又唔算話太貴,原本諗住食海南雞飯既,但係見到隔離枱食生牛肉河好吸引,結果我地幾個都叫左生牛肉河。野飲黎講都算多選擇,最正既係佢有越南滴漏咖啡,因為唔係話間間越南野都有呢樣野飲。先黎既係生牛肉河,食落都無令人失望,反而令人最驚喜既係佢舊羅白,完全無諗過咁淋同埋甜。炸蝦餅就食得多,炸蝦球就好少食,食落覺得炸蝦球個質感比蝦餅更佳,而最重要係佢夠熱,呢樣野已經贏好多餐廳,所以一黎相都未影已經比人食左一粒。呢個蠔亦都係越南野食裡面少見,但係我會話佢係全晚最佳,因為佢既牛油恰到好處,而且亦算新鮮,我自己係最推薦覺得係必點既,同樣地一黎已經比人啪左兩件。滴漏咖啡我都係期待既,不過可能就係因為好飲得制,我覺得比較細杯,有少少唔夠喉。朋友叫既咸檸7,佢話好普通,我諗都係一般餐廳既咸檸7,無乜特別。因為佢最遲黎,所以我都放最尾,原本食左咁多好野我係最期待佢既豬頸肉,點知係全晚最差,可能係有落差啦,同埋我覺得佢可以燒耐少少,因為呢個豬頸肉唔點汁黎講係無乜味。其實全晚都好滿意,係差個豬頸肉

其實全晚都好滿意,係差個豬頸肉,價錢黎講亦都合理,每人都係食左一百五十蚊,我覺得算合理。
總結黎講我下次都會再幫襯,下次再黎會試埋佢既甜品
2018-12-12