2018-11-24
今日朋友話發現左有個好地方,坐得舒服之餘,仲有live music show。最近都好忙,好大壓力呀,難得有時間,都要去relax下!所以今日跟朋友去,原來係食雪糕好出面嘅Holly Brown!餐廳有2層,環境非常寬敞舒適,下層直望live music show個stage,燈光暗暗,好好feel。唔講唔知,原來Holly Brown 都有西餐食,夜晚仲有Dinner set,價錢$128到198,Burgers、Pizza、飯、意粉都有,套餐仲包餐湯/沙律、甜品同飲品添,我同朋友叫左柏爾馬火腿薄餅($168)同燒澳洲肉眼扒配黑椒汁配薯條($198)。一開始黎個餐湯,幾足料嘅羅宋湯,酸酸地幾開胃。之後到柏爾馬火腿薄餅,呢個係手打薄餅底,非常薄身,個邊烤得好香脆。Parma Ham大大塊,鋪滿成個薄餅,火腿咸香同芝士非常夾,每一啖都好滿足,值得推薦!澳洲肉眼扒標榜係草飼牛,不含任何荷爾蒙,表面都煎得幾香口,肉質比一般牛肉結實,咬落比較有口感。牛肉味濃郁,脂肪亦算適中,適合食得健康既朋友!薯條炸得幾香脆,唔會太咸,唔錯呀!野飲分別叫左一杯伯爵茶同洋甘菊茶,之後甜品係抹茶雪糕,抹茶味好濃,
餐湯
柏爾馬火腿薄餅
柏爾馬火腿薄餅
燒澳洲肉眼扒配黑椒汁配薯條
抹茶雪糕
不過黎得Holly Brown 一杯雪糕點會夠,當然要點返佢招牌嘅Gelato!
我就揀左Strawberry同招牌Blue Vanilla,加上最愛嘅Brownie同Cinnamon Sauce。
Holly Brown Gelato
雪糕好軟滑,佢嘅甜又唔會話過火,比一般味道淡d。士多啤梨味非常濃郁,香味隨住雪糕溶係口,同Cinnamon Sauce好夾!Blue Vanilla 就食完成咀藍,不過淡淡地,配Brownie就岩晒,底下waffle好脆,蛋味好香,搣開一塊塊,再加雪糕係面食,非常好味!
總括黎講,係一個好地方去enjoy 一個晚上,live music show 夠relay,食物不俗,雪糕係畫龍點睛,為一餐畫上完美句號,會同朋友多d黎~