2016-11-27
上openrice 搵荔枝角既西餐廳同朋友食晚飯 因為就個日係個度做完野 隨意地選左呢間餐廳 本身我地都鍾意試下新野 有冒險精神的 所以就訂左呢間餐廳晚餐餐廳位於工廈內 尚算易搵到 但工廈是怎樣的環境相信不用多加形容 進了餐廳 簡單的陳設都幾舒服 一行三人點了一個二人晚餐再加一個fish & chips share 食物係ok 既 平心而論 係荔枝角既工廈內這個價錢我起初覺得有點over price 但試完之後覺得佢味道同食物品質都係值呢個價錢 但當我地食到咁上下既時候 侍應就開始不斷想收碟 但當時兩碟main course 仲未食晒 來來回回幾次重覆答佢未食完 最終我地認輸了 由佢收吧 侍應即刻快手快腳收左碟之後就同我地講最遲坐到9:30 😱😱😱 (當時係9:20) 我地無諗過餐廳會收咁早 不過都唔想阻住人收工 我地都唔知個set 有無甜品都無食就走 返到屋企睇番openrice 佢營業時間係至晚上10點 唔通個晚收早左?