2020-10-12
其實之前已經黎食過,好掛住佢d鍋,但由於疫情好難約人,今次終於可以食返啦~😆今次坐得比較入同埋係平日,所以可以坐得比較鬆動😀。之前同d 朋友都只係一人一鍋,所有就唸住今次試下佢其他野😁鍋就一定會叫架啦~今次叫左佢既臭臭鍋,就睇下佢有幾臭😎另外就點左外婆炸醬麵同埋炙燒黑椒牛肉飯,野飲就係佢比晒手指既兩款奶蓋。同朋友耐冇見,一路吹水,野食就黎啦~招牌臭臭鍋其實都唔係好臭唧~佢個隻所謂臭,係台灣臭豆腐個隻臭,但我超愛台灣臭豆腐,每次去都必食,而家冇得去旅行既時候,正好慰解左我既心隱😭。鍋既湯濃度適中,唔會好淡,又唔會濃到好味精咁👍我會建議大家加埋個公仔麵餸湯,就唔會晒左個湯💁。今次叫左其他野驚食唔晒,所有我就唔叫啦。佢仲有個醬料盤可供點料用🤗炙燒黑椒牛肉飯重點係個汁度,有少少甜甜地,好滋味,牛肉亦都煮得好琳,唔會話好硬好韌。👍外婆炸醬麵大家千析唔好唸錯左韓式既炸醬麵咁,呢款比較清,因為佢有莞茜,青瓜同芽菜伴麵,之前食左兩款濃味野食,而家食返呢個麵,反而啱啱好平衡返。奶蓋莓莓我上次都已經飲過,以唔係專賣飲料既店段講,呢個莓莓都屬於中上,但我自己飲野都會選少甜,所以少甜左就好啱我口味😋兩個人食左
今次坐得比較入同埋係平日,所以可以坐得比較鬆動😀。
之前同d 朋友都只係一人一鍋,所有就唸住今次試下佢其他野😁
同朋友耐冇見,一路吹水,野食就黎啦~
招牌臭臭鍋
佢仲有個醬料盤可供點料用🤗
炙燒黑椒牛肉飯
外婆炸醬麵
奶蓋莓莓
兩個人食左咁多野,每人都係百五蚊倒,係真係好抵食🤓
睇下下次又試d咩好呢🤔