2021-08-08
08.08.2021CHI Tachinomi 今日終於同朋友去屯門市廣場地下嘅「CHI Tachinomi 」,上次自己來幫襯過,食物、環境、招呼都好好,所以今次再來。除咗最初介紹餐單同落單之外,基本上兩位職員妹妹都好忙,雖然無主動添過水,但亦無騷擾過我哋傾計,所以坐得好自在舒適,一坐就傾了兩個半小時,真係坐到pat pat痛,嘻嘻。上次自己試過套餐唔錯,可惜沒有了「豬腩葡萄卷」,上次試過好有特式,豬腩加葡萄,食起嚟一啲都唔油膩,唯有下次再試過。套餐包前菜、串燒A、B各一,飯類、飲品,$158;可加特別食物和飲品,例如鰻魚飯加$20。午餐套餐:前菜:冰菜沙律、胡麻番茄冰菜沙律:卜卜脆,唔點沙律醬原味仲好食,朋友都話好好味!我專登叫了一碟大碟,但份量對我來講仍然唔足夠,因為我係菜精,平時食勁多菜。胡麻番茄:番茄份量好少呀串燒:香菇、京蔥雞脾肉、蜜糖西班牙午餐肉串燒冬菇,幾甜,但點解好似無燒過咁蜜糖西班牙午餐肉:朋友話咪就係厚切午餐肉囉😂京蔥雞脾肉:呢個反而幾香口,連平時我唔鍾意食京蔥,都覺得好夾飯類:大阪牛肉飯:上次試過鰻魚飯,今次試牛肉飯,肉質好甜美,正呀!飲品:凍麥茶,無乜麥茶,凍
CHI Tachinomi
午餐套餐:
前菜:冰菜沙律、胡麻番茄
胡麻番茄:番茄份量好少呀
冰菜沙律
串燒:香菇、京蔥雞脾肉、蜜糖西班牙午餐肉
串燒冬菇
蜜糖西班牙午餐肉
京蔥雞脾肉
串燒冬菇,幾甜,但點解好似無燒過咁
蜜糖西班牙午餐肉:朋友話咪就係厚切午餐肉囉😂
飯類:
大阪牛肉飯
飲品:凍麥茶,無乜麥茶,凍茶一杯
呢間舖頭位置比較難找,但環境充滿日式風味,食物質素高,值得推介!
CHI Tachinomi (屯門市廣場)
屯門屯順街1號屯門市廣場一期地下G073號舖
(市廣場地下電器鋪/賣電話行到盡頭)
☎️23313135
#溫馨提示:Open Rice顯示11:30營業,去到仍未開門,於是去咗全香港最大嘅Donki行咗過圈,其實12:00先開門呀。
大阪牛肉飯、冰菜沙律、胡麻番茄