2017-10-18
又中伏!點解D拉麵會變成咁架!點解個湯底咁奇怪架!只可以講一分錢一分貨,其實我一早預咗會麻麻地,但無預到係一入口即失望囉!好彩個飯後甜品都ok,未致於慘敗。和風豬軟骨拉麵 $54我習慣麵嚟到就飲一啖湯,出前一丁麻油味?搞乜鬼呀?再夾麵嚟食,點解拉麵係攣架?好公仔麵feel,同我屋企買開 $3X 一pack果d麵無分別喎,好失望!雖然麵同湯都好唔掂,但豬軟骨又唔錯既,肉腍又入味關西叉燒拉麵 $52麵同樣出事啦,但湯底起碼有輕微豬骨味,唔會一味精味,叉燒無入口即溶,但我覺得口感唔錯,厚厚地有豬味,而且芛同雲耳都好爽口,蛋唔夠creamy同流心日式精選抹茶芭菲 $50雖然無我至愛既京林屋咁好味,但呢個宇治抹茶雪糕都唔差,抹茶味重過奶味,不過上枱已經溶溶地,其他配料如抹茶蕨餅、生果、紅豆、脆米、蛋糕等等都不過不失,不過佢好大杯好見食架,兩個人share食啱啱好,好彩呢個甜品都ok,叫彌補拉麵既不足啦兩人共消費: $156
兩人共消費: $156