2004-07-23
大家講起, 我又講下啦~ 食過呢度好多次, (咁梗係有人講先常客啦! haha!) 一般食物質素都真係好一般, 只可以話魚生夠新鮮.要一提牡丹蝦, 頭原隻冇拆, 得! (要叫佢唔好拎去炸先得喎!)食過牛肉刺身, 好雪花, 好溶化, 不過蘸上汁後就完全欣賞唔到d 味道. 可惜!牛肉鍋就幾好, d豉油湯底調得幾岩, 唔會太濃太甜. 尾段她來加了水, 所以冇愈食愈甜....稻亭烏冬細細碗, 好滑身, 好彈牙.年糕唔係時時有: 先燒後落海鮮清湯, 配料有鳴太卷,魚旦, 帶子果d. 我唔知佢d 年糕來料正宗唔正宗, 但就覺得粉左d, 硬左d, 令我想起上海年糕, 唔得拉扯(冇糯米糍果種拉扯)令我得個咬字. 普通既雜菜salad, 牛油果,青瓜,日本蕃茄都好好食!唔記得食咩跟左個梅子醬, 點時好有質感, 好梅!好梅!甜品有蜜瓜, 我就唔覺得係特別甜, 同香港一般既差不多je~ 雪糕食過荔枝,豆腐果d, 都係好普通...始終綠荼最滑最好食.坐房服務就差d, 成日漏單.本人覺我坐bar檯d單跟得好d, 而且氣氛好d. 不過會比人聽到晒你同朋友講咩~~
稻亭烏冬細細碗, 好滑身, 好彈牙.
普通既雜菜salad, 牛油果,青瓜,日本蕃茄都好好食!
唔記得食咩跟左個梅子醬, 點時好有質感, 好梅!好梅!
坐房服務就差d, 成日漏單.