2009-03-26 44 views
今次多謝祖安預先訂座, 加上她已經想食好耐0架啦, 因此今次我同帶祖安一齊去食<伊呂波燒肉>!!! 雖然質素依舊, 不過今日比我最大的感覺, 就係感到好趕好趕好趕. 1. 燒肉好味道都不能停下來, 2. 食完燒肉, 即上雪糕, 也不能停下來, 3. 食完雪糕, 已送上帳單, 更不能停下來, 哈哈!!! 1.燒牛肉套餐($85) ~ 今次我都是選擇了牛肉同牛舌, 不過祖安就偏愛食牛肉, 而我就覺得牛肉, 牛舌各有特色. 套餐另外配上一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋, 及餐後甜品 - 綠茶雪糕. 一講到綠茶雪糕就有d 無奈, 味道是不錯的, 但雪糕的形狀好像俾壓扁0左咁, 加上質地不夠實, 因此都會感到有點美中不足!!! 2. 伊呂波套餐 ($90) + 加大($20) ~ 因為我同祖安都幾食得, 因此加大牛肉完全無問題, 份量0岩0岩好, 正正正!!! 另外配上天婦羅, 刺身, 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋. 除左蒸蛋, 積奇不太0岩胃口之外, 其他都食到Lam Lam脷, 絕無失望. 特別想提一提的是, 刺身的確新鮮, 冇腥味, 仲有刺身是安排在一杯冰上, 使刺身能保持在最佳的

2. 伊呂波套餐 ($90) + 加大($20) ~ 因為我同祖安都幾食得, 因此加大牛肉完全無問題, 份量0岩0岩好, 正正正!!! 另外配上天婦羅, 刺身, 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋. 除左蒸蛋, 積奇不太0岩胃口之外, 其他都食到Lam Lam脷, 絕無失望. 特別想提一提的是, 刺身的確新鮮, 冇腥味, 仲有刺身是安排在一杯冰上, 使刺身能保持在最佳的狀態, 正正正!!!

整體評價:不能停下來的午餐!!!
燒肉套餐
伊呂波套餐
綠茶雪糕
$110 (Lunch)
燒肉套餐
伊呂波套餐
綠茶雪糕
  • 燒牛肉!!!