2023-07-01 87 views
有時唔係話大就好嘅,細細地都可以好滋味,呢度有自家製雲吞,一口一粒,越食越爽~最出名嘅係一口粟米豚肉雲吞($28/10隻),識落淡淡爽口粟米,未試過嘅要試吓另一款一口韭菜豚肉雲吞($28/10隻),呢隻比較啖啖肉芝麻鹽焗雞川色涼麵($55)鹽焗雞夠鹹香,味道和口感到水準,涼麵都好食,麵質煙靭,有麻油香,還有自家製黃金脆脆豆,增加口感外婆紅燒肉油蔥酥熱撈麵($58)紅燒肉偏肥,但味道不錯,每款便當都附有自家五仁菜脯丁,有蘿蔔、豆角粒等,少少辣好開胃,買罐返去做撈麵好正最鍾意嘅就係手工涼皮,傳統風味手工涼皮($30)有花生、青瓜絲,涼皮口感很爽口,感覺像豆製品,所以食落唔會覺得好滯

另一款一口韭菜豚肉雲吞($28/10隻),呢隻比較啖啖肉

芝麻鹽焗雞川色涼麵($55)

外婆紅燒肉油蔥酥熱撈麵($58)