2016-05-20 611 views
九龍城除咗泰國菜,其實仲有好多嘢食架。依家停左雨,下午茶一於就食碗豆腐花拉。舖面好簡單,門口外賣,入面堂食。話明係荳腐食品,緊係要試下碗熱豆花$8。嘩,好耐無食過食完唔會口渴既豆花拉。😍聽講呢到既豆花特色係有陣焦香,焦香就唔係幾食得出拉,都有淡淡既豆味,夠滑。食完完全無澀口、口渴既感覺,好食過百福、山水嗰啲多多聲。見到枱枱都有碟煎釀三寶,自己忍唔住都叫咗一份。因為想食魚蛋,就叫左份煎三寶$19(兩舊煎豆腐、兩舊紅腸、六粒炸魚蛋)原來係即叫即炸,🔥熱辣辣,襯熱食係皇道,唔怪得知係呢到既名物拉。好食!放學時間都有唔少學生黎食,又有唔少人外賣(外賣比堂食貴少少)。舖頭得兩個人打理,但勁快手,收錢 整嘢食 包外賣之外,仲有時間同客傾兩句。香港愈黎愈少呢啲小本經營既小店拉,如果大家有時間,我建議大家都係坐低慢慢食,吹下風扇,感受下小店嘅人情味。後記:有唔少食友仔話豆漿最有焦香味,遲啲會再去試下九龍城 義香荳腐食品熱豆腐花$8 煎三寶$19味道:★★★★吸引度:★★★★性價比:★★★(五分滿分)

後記:有唔少食友仔話豆漿最有焦香味,遲啲會再去試下

九龍城 義香荳腐食品

熱豆腐花$8 煎三寶$19