2023-04-07 193 views
住咗元朗幾十年,成日都經過阿媽豆腐花,但就未試過,呢一日見天口係悶熱、潮濕與沾寒沾凍之間,決定過嚟買嘅碗豆腐花,同屋企人分享滋潤一下。估唔到啲豆腐花咁軟綿,食落都好有驚喜😍😍呢日我叫咗傳統豆腐花($11)、芝麻糊豆腐花($17),同埋珍珠豆腐花($17)。豆腐花口感軟綿滑嫩,柔軟細緻,甜味清淡,味道清新可口。芝麻糊豆腐花這種豆腐花添加了黑芝麻糊,豆腐花與黑芝麻糊的味道完美融合,非常爽滑,口感豐富,感覺更加濃郁。珍珠豆腐花珍珠豆腐花是在傳統豆腐花上添加了珍珠奶茶啲黑珍珠,口感Q彈有嚼勁。無論選擇邊款豆腐花都好,都是非常甜點美,可謂一口豆腐花,讓人感受到一口甜蜜和幸福,經過可以一試!阿媽豆腐花專門店地址:元朗元朗安寧路55-57號富寧樓地下

豆腐花
口感軟綿滑嫩,柔軟細緻,甜味清淡,味道清新可口。

芝麻糊豆腐花

珍珠豆腐花