2024-01-24 2020 views
JK Brothers 講咗好多年都一直冇機會試,昨日天氣突然轉冷,又行經附近,拿拿臨上去打個一人邊爐。首先必須要讚嘅係真心抵食,晚市 150 分鐘 $149 加一,去邊度搵😂?可以揀雞煲,但我一個人,食完啲雞應該飽咗七成,所以就齋打邊爐算啦。免費湯底有九種選擇,我揀咗日式黑蒜油豚骨湯底,偏鹹。首先試下前菜同熟食,辣味螺肉現成貨正常味道,吉列炸蠔同沙嗲串燒夠熱好食,炸香蕉就有啲搞鬼,原來係炸香蕉糕😂。除咗肉類,所有食物係自取。我最欣賞佢哋嘅丸同餃款式幾特別,例如芝士流心牛丸,咖哩流心魚蛋,金沙流心鹹蛋丸,同埋韓國泡菜餃,得意之餘味道都唔錯。另外就係居然有我最愛嘅萵筍😍,唔係好多任食都有,呢個真心讚。仲有細細粒嘅炸油揚,唔淥咁熟用肥牛包住食,少少脆,好滋味。至於主菜肉類,有豬牛雞,我只叫咗肥牛同鮮牛肉,前面就一般,後者好食好多,有牛味,淥耐咗都唔會好嚡。甜品有熱辣辣嘅奶黃牛角包同流心芝士撻,兩個都好好食,前者雖然略甜但牛角包酥皮焗得超脆,後者都係偏甜但芝士味濃郁,如果唔係太飽,我會 encore。至於雪糕嘅品牌未見過,款式幾特別,我揀咗 earl grey,味道比想像中淡,又係嗰句,如果

甜品有熱辣辣嘅奶黃牛角包同流心芝士撻,兩個都好好食,前者雖然略甜但牛角包酥皮焗得超脆,後者都係偏甜但芝士味濃郁,如果唔係太飽,我會 encore。至於雪糕嘅品牌未見過,款式幾特別,我揀咗 earl grey,味道比想像中淡,又係嗰句,如果唔係太飽,會試埋海鹽味同豆腐味。

據聞好似做到三月🥺,聽講生意好差,雖然昨晚所見有八成滿,估計係突然變冷嘅原因。希望呢兩個月有轉機啦💪。