2017-08-17 1130 views
上次去荃灣吃肉餅哥,已經好想試試龍蝦肉饼飯店,可惜已經賣晒,緣慳一面,當見到Openrice 的食評,原來肉餅哥衝出荃灣,進駐大圍,自然要試一試,一償心願。我好多時去沙田做野,在土瓜灣坐巴士都係20分鐘,就到達美林邨,仲快過去荃灣。今晚來到由於六點半,客人不算好多,可能係平日,這裡比荃灣地方大好多,坐位都多好多。我梗係點了我最想試的龍蝦肉餅飯,個飯放在枱上時好吸睛呀,不過拿開肉餅時,發現個龍蝦殼係空,我諗唔通中伏,後來咬肉餅時,才發現龍蝦肉在肉餅中,又幾特別喎。老婆點了金沙蛋黃肉餅,煎過的肉餅已經好香,加埋蛋黃的香味仲正,唔怪得之呢個係其中一個最多人叫嘅肉餅。另外跟餐,罐裝飲品可以加$5,果汁加$12。

龍蝦肉餅飯

金沙蛋黃肉餅

另外跟餐,罐裝飲品可以加$5,果汁加$12。
龍蝦肉餅飯
金沙蛋黃肉餅