2018-02-13 207 views
避風塘炒油麥菜 HKD78油麥菜一般都搵豆豉鯪魚炒,避風塘炒法真係第一次食。因為我食唔到辣,表示連麥當勞嘅雞翼都覺得辣,所以叫咗小辣。不過,並無因為咁而大失香味! 一睇賣相就知佢火候十足,好青嫩,唔會話炒得太腍/過火,油水亦都唔多,不停咁食都唔覺成口油,餸飯一流~紅燒牛肉麵 HKD88呢排天氣凍到抽筋,除咗打邊爐,食返碗即叫即煮嘅紅燒牛肉麵,暖笠笠,都係一個唔錯嘅選擇。一上枱已經聞到陣陣牛香味,牛肉唔會煮到榎歰歰,肉質好鬆軟,好易咬開。記得一定要食埋啲蘿白,將湯汁啲精華完完全全地吸收晒,特別濃郁、鮮味!香酥炸醋肉 HKD78平時食台式野,成日都係鹽酥雞,今次轉下口味,試下炸醋肉先!外皮煙韌,炸粉厚度適中,而且就算我地擺一陣先食,都無淋哂咁樣,重點食完之後,個口完全唔油,點埋特製甜酸醬,又幾開胃喎衰鬼~
避風塘炒油麥菜 HKD78
避風塘炒油麥菜

紅燒牛肉麵 HKD88
紅燒牛肉麵

香酥炸醋肉 HKD78
香酥炸醋肉
2018-01-05
$120 (Dinner)
避風塘炒油麥菜
紅燒牛肉麵