2022-11-10
大角咀係一個美食綠洲,有連鎖餐廳,有街頭小店,有各式各樣中西日韓不同價位美食,任君選擇。從新界大西北遠赴奧海城同朋友聚餐,選擇左一間位處第一期比較遠離商場嘅西班牙菜。望入去好神袐,樓底超高,好有空間感!尤如置身西式古堡食飯安排坐係卡座,可以慢慢傾計食飯~一坐底就比左兩個餐前小食:墨西哥粟米片及麵包餐廳提供嘅二人套餐好吸引,對於有選擇困難嘅我,唔洗煩!先嚟餐湯:番茄雜菜湯,自然嘅番茄酸味及蔬菜味道,好開胃。前菜我地選擇左香煎蟹餅,聽講好多人推介。兩大個好原肉,入面充滿蟹肉鮮味,啖啖都食到足料蟹肉,炸到唔過份,唔會太油膩。主菜好快就上檯,點左海鮮飯及豬腩肉。西班牙海鮮飯有青口,帶子,西班牙臘腸,非常惹味,兩個人份量真係食唔晒。烤豬腩肉肥瘦各一半,食落唔覺膩,入口即化,有一種滿足又邪惡嘅感覺拌碟嘅蔬菜烤到剛剛好,新鮮又香口。最後上埋是日甜品,係我最愛嘅焦糖燉蛋,入口非常creamy~~~ 一個人都可以KO到跟碟上仲有朱古力味極之濃厚嘅Brownie,朱古力愛好者必定愛上,口感實的的,呢個係驚喜。
望入去好神袐,樓底超高,好有空間感!尤如置身西式古堡食飯
餐廳提供嘅二人套餐好吸引,對於有選擇困難嘅我,唔洗煩!
先嚟餐湯:番茄雜菜湯,自然嘅番茄酸味及蔬菜味道,好開胃。
主菜好快就上檯,點左海鮮飯及豬腩肉。