2020-01-23 1885 views
近新年,廿八晚上我們一家人決定出街食團年飯,記得家附近有一間酒樓食晚飯不錯,今日決定去天然居,一早已經訂位,佢安排我哋上4樓,佢有兩層,3樓同4樓,我哋坐好了,見到一圍一圍套餐,我哋岩岩一圍,決定叫$2688 套餐,12罐汽水,1枝紅酒,第一碟:燒味拼盤, 有燒肉 ,燒鵝,叉燒,海蜇,味道不錯,因為叉燒覺得不錯,我哋另外再叫一碟例牌。肥瘦岩岩好,大人細路都好喜歡食。第二碟:白灼海蝦,好大碟,食得出好新鮮,第三碟 :鮮魷魚炒翠肉瓜,唔會好油,第四碟蠔涌髮菜豆苗 蠔涌不錯,唔會好細隻,第五碟:海鮮卷,入面好足料,沙律好多,第六碟:有湯飲,第七碟: 有新鮮大魚,條魚好大條,睇得蒸得岩岩,食落好新鮮。第八碟:最愛炸子雞,食落好脆,肉唔會好乾,第九碟:炒伊面 啲面好似好散,有啲偏濕,第十碟: 糯米飯 個仲飯不錯食落不會油,好香。最後一碟是甜品 陳皮紅豆沙。
12罐汽水,1枝紅酒,

第二碟:白灼海蝦,好大碟,食得出好新鮮,

第三碟 :鮮魷魚炒翠肉瓜,
唔會好油,
第四碟蠔涌髮菜豆苗
蠔涌不錯,唔會好細隻,
第五碟:海鮮卷,
入面好足料,沙律好多,
第六碟:有湯飲,

第七碟: 有新鮮大魚,
條魚好大條,睇得蒸得岩岩,食落好新鮮。
第八碟:最愛炸子雞,
食落好脆,肉唔會好乾,
第九碟:
炒伊面 啲面好似好散,有啲偏濕,
第十碟: 糯米飯
個仲飯不錯食落不會油,好香。
最後一碟是甜品 陳皮紅豆沙。