2013-09-18
呢日行咗差唔多2個小時曬足咁耐,終於入到有少少冷氣可以hea吓食野嘅地方,4點十入到來,搵個位坐低,店員行過來放低Menu後就叫我地慢慢揀好食物就係出面點餐的。揀咗一陣,每人叫一個Set就得啦。我的:(Q4)香辣素菜墨西哥卷(意大利白腰豆、粟米、洋蔥、青椒、紅椒及黃椒) 配鮮果粒加Espresso Doppio ($55)唔...可能因為等咗好耐,一來到時係有一點點失望嘅,睇落份量細之餘也將餐的配菜調轉咗,炒過的素菜味道係微辣的,有黑椒味,OK啦;香草油醋蕃茄新鮮,汁都好味。我杯Espresso Doppio係全餐最好,真係用靚機整,微苦帶少少酸,好飲。佢的:(S5) 芝士炒蛋麥包伴焗香草芝士蕃茄 配香草油醋蕃茄加青檸梳打 ($55)冇諗過原來係將炒過的芝士蛋放上2片麥包之上,如果可以烘一烘麥包會好食D,而家似分開食好奇怪,不過芝士炒蛋好滑;伴鮮果粒有蘋果甜、菠蘿冇味淡及薄薄香焦片可以不理。青檸梳打只可以話夠汽唔甜囉。由佢出去買完返埋位坐開始計,我地足足等了又等....10分鐘先有野飲來,再等多10分鐘,我地2個餐同時上檯,其實2個餐嘅食物咁簡單,點解要等咁耐呢?相信是廚房位只有門口個
揀咗一陣,每人叫一個Set就得啦。
我杯Espresso Doppio係全餐最好,真係用靚機整,微苦帶少少酸,好飲。 佢的:(S5) 芝士炒蛋麥包伴焗香草芝士蕃茄 配香草油醋蕃茄加青檸梳打 ($55)
青檸梳打只可以話夠汽唔甜囉。 由佢出去買完返埋位坐開始計,我地足足等了又等....10分鐘先有野飲來,再等多10分鐘,我地2個餐同時上檯,其實2個餐嘅食物咁簡單,點解要等咁耐呢?相信是廚房位只有門口個位,負責整飲品同食物的都是各一人,當時店面都坐了半成客,唔耐就有鬼咯。
結果我地飲完野先有野食,仲要因為趕搭6點4班船,所以都唔可以再慢慢飲住hea....都飲哂囉...。